Aποχή από τα μαθήματα σε δημοτικό της Λέσβου

Aποχή από τα μαθήματα σε δημοτικό της Λέσβου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια στιγμή που χθες το υπουργείο Παιδείας εισήγαγε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, και ενώ το προσωπικό της Ειδικής Αγωγής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον τρόπο κάλυψης των κενών στα εν λόγω σχολεία, οι γονείς του δημοτικού σχολείου στον Παπάδο Λέσβου δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ζητώντας «την εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος για ίση και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των πολιτών από το κράτος» με διακύβευμα την αντιμετώπιση των μαθησιακών αναγκών των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε έγγραφό του προς το υπουργείο Παιδείας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στη Β΄ τάξη του δημοτικού φοιτούν 26 μαθητές, εκ των οποίων συνολικά πέντε με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ανάγκες που χρήζουν παράλληλης στήριξης ή παρακολουθούν Τμήμα Eνταξης. Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην ανακοίνωσή του προσθέτει ότι στην τάξη φοιτούν και 6 μαθητές Ρομά, εκτιμώντας ότι «η ύπαρξη μαθητών “πολλών μαθησιακών ταχυτήτων” στην ίδια τάξη υποβαθμίζει το εκπαιδευτικό έργο», όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Ντίνος. Και ενώ πέρυσι (όταν τα παιδιά φοιτούσαν στην Α΄ τάξη) είχαν δημιουργηθεί δύο τμήματα, φέτος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού αυτό δεν έχει γίνει. Ετσι οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και ενώ αρχικά απείχαν από το μάθημα μόνο οι μαθητές της Β΄ τάξης, έπειτα από γενική συνέλευση των γονέων όλων των μαθητών αποφασίστηκε να απέχουν από χθες οι μαθητές όλου του σχολείου. Πάντως, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της διοίκησης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου αναφέρουν ότι ο νόμος επιτρέπει τη λειτουργία τμήματος με 26 μαθητές.

Για «νομοσχέδιο το οποίο έχει ως κύρια στόχευση την εξοικονόμηση πόρων και όχι την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης» μιλούν οι εκπαιδευτικοί σχολιάζοντας το σχετικό ν/σ, το οποίο φέρει σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, και το οποίο δόθηκε χθες προς δημόσια διαβούλευση έως τις 14 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, στον ίδιο κλάδο συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και η ΟΛΜΕ, κατά των πράξεων εφαρμογής των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Η συζήτηση θα συνεχιστεί με κατάθεση υπομνημάτων έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή