Επίσχεση εργασίας από γιατρούς ΕΟΠΥΥ

Επίσχεση εργασίας από γιατρούς ΕΟΠΥΥ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενόψει και των διαπραγματεύσεων για τη νέα σύμβαση εργασίας, ξεκίνησαν από χθες οι συμβεβλημένοι γιατροί. Σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν την αξία των επισκέψεων και πράξεων λαμβάνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, στελέχη του Οργανισμού, χθες, υποστήριζαν ότι η συμμετοχή των γιατρών στην κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς όπως ανέφεραν στην «Κ» έως χθες το μεσημέρι (1 μ.μ.) 1.386 συμβεβλημένοι γιατροί είχαν δει ασφαλισμένους και είχαν χρεώσει για την επίσκεψη τον Οργανισμό.

Οι γιατροί, εκτός από άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων και επαναφορά του κρατικού τιμολογίου για την επίσκεψη στα 20 ευρώ, ζητούν την απόσυρση του προσχεδίου της νέας σύμβασης που προτείνει ο Οργανισμός. Η Ενωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι το νέο προσχέδιο «οδηγεί σε νέα μείωση της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων πολύ πιο κάτω από τα πενιχρά 10 ευρώ» που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι το προσχέδιο της νέας σύμβασης δεν αναφέρει πλαφόν στον αριθμό των επισκέψεων που διενεργεί κάθε γιατρός. Σύμφωνα με το προσχέδιο, ο συμβαλλόμενος γιατρός παραμένει σε ανοιχτή δυναμική λίστα που επικαιροποιείται σε ετήσια βάση ανάλογα με τις ανάγκες του Οργανισμού για αγορά ιατρικών επισκέψεων-πράξεων, ενώ σύμφωνα με το προσχέδιο, ο ΕΟΠΥΥ διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει στο τέλος κάθε εξαμήνου τον συμβαλλόμενο γιατρό για επαναδιαπραγμάτευση των προσφερόμενων τιμών, με βάση τον αριθμό των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων που εκτέλεσε.

Η επίσχεση εργασίας των γιατρών θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, οπότε οι γιατροί θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Ιδιωτικές κλινικές

Συνεχίστηκε και χθες η επίσχεση παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους των ιδιωτικών κλινικών. Την περασμένη Πέμπτη, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε, αντί να καταγγείλει άμεσα τη σύμβαση με κλινικές που είχαν γνωστοποιήσει επίσχεση, να εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση του Οργανισμού να προβαίνει σε αυτήν την πράξη όποτε το κρίνει απαραίτητο. Εως και χθες, πάντως, δεν είχε γίνει καμία τέτοια κίνηση από πλευράς υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή