ΑΠΘ: Εψαξαν και τον φάκελο του πρύτανη

ΑΠΘ: Εψαξαν και τον φάκελο του πρύτανη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλογος αλλά και τάξη στο ίδρυμα. Αυτό το μήνυμα στέλνει η πρυτανεία του ΑΠΘ προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στους επίδοξους καταληψίες, με το κείμενο που δημοσιοποίησε χθες και στο οποίο περιγράφει τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της πρώτης «φάσης» της κατάληψης στο Κτίριο Διοίκησης, που έληξε την Παρασκευή. Από χθες άρχισε νέα κατάληψη από ομάδα 50 ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν φοιτητικά αιτήματα, αλλά δηλώνουν αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό και στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδικότερα, σε χθεσινό ηλεκτρονικό μήνυμα προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, η πρυτανεία αναφέρει ότι δύο ημέρες μετά τον διάλογο της πρυτανείας με τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών, «το πρωί της 3ης/12 φοιτητές της Σχολής εγκαταστάθηκαν στο Κτίριο Διοίκησης, αφού προξένησαν ζημιές σ’ ένα από τα σιδερένια προστατευτικά ρολά του ισογείου και έσπασαν ένα τζάμι της εισόδου».

Σύμφωνα με την πρυτανεία, όταν το Σάββατο 6/12 η ομάδα φοιτητών αποχώρησε από το κτίριο, οι φύλακες διαπίστωσαν ότι σε όλους σχεδόν τους τοίχους του ισογείου είχαν γραφτεί συνθήματα, ακόμη και στο μεγάλο επιτοίχιο ζωγραφικό έργο στο ισόγειο του κτιρίου. Τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι στον χώρο του αρχείου των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων του προσωπικού του ΑΠΘ «είχαν εισέλθει άγνωστοι οι οποίοι εμφανώς έψαξαν το αρχείο των χιλιάδων φακέλων, βρήκαν τον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο του πρύτανη και εμφανώς τον άφησαν ανοιχτό επάνω στο τραπέζι του χώρου. Δίπλα στον ατομικό φάκελο του πρύτανη άφησαν και χαρτί με χειρόγραφες δικές τους σημειώσεις για διοικητικά έγγραφα της υπηρεσιακής εξέλιξης του πρύτανη που υπήρχαν στον φάκελο».

Η πρυτανεία κατέθεσε σχετική αναφορά στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, ενώ απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη του ΑΠΘ και τους θεσμικούς φορείς να στηρίξουν (με τις αποφάσεις, αλλά και με την επιρροή τους) την ομαλή λειτουργία του. Από την άλλη, προσθέτει ότι «θα ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες αρχές για τη νέα κατάληψη η οποία δεν σχετίζεται με την ακαδημαϊκή κοινότητα» και καταλήγει: «Πράξεις όπως οι παραπάνω εκφεύγουν της αρμοδιότητας των πρυτανικών αρχών και αποτελούν αντικείμενο ευθύνης άλλων θεσμικών φορέων. Είναι στην ευθύνη των φορέων της πολιτείας η εξασφάλιση των συνθηκών που θα του επιτρέψουν να λειτουργεί και όχι να στραγγαλίζεται από συνεχόμενες καταλήψεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή