Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις εγκαταστάσεις του ΕΜΣΤ

Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις εγκαταστάσεις του ΕΜΣΤ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη θύελλα, η νηνεμία. Φαίνεται ότι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς μετά την αλλαγή ηγεσίας.

Πραγματοποιήθηκε μάλιστα χθες και η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου στις εγκαταστάσεις του ΕΜΣΤ, την οποία παρακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας.

«Το κτίριο αυτό είναι το ίδιο έργο τέχνης. Πρέπει, επιτέλους, να αποδοθεί εκεί όπου ανήκει, στην ελληνική κοινωνία και στον εικαστικό κόσμο», είπε, διαπιστώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές υποδομές και το Φιξ είναι έτοιμο να δεχθει τη συλλογή των έργων του και να υποδεχθεί το κοινό.

Αφού ξεναγήθηκε στο κτίριο από τον πρόεδρο του νέου διοικητικού συμβουλίου Γεώργιο Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τη νέα διευθύντρια κυρία Κατερίνα Κοσκινά, που επίσης για πρώτη φορά επισκεπτόταν το ΕΜΣΤ, ο υπουργός υπογράμμισε στα μέλη της νέας διοίκησης ότι πρέπει να προχωρήσουν στο έργο της διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων.

Υπογράμμισε: «Η μέρα των εγκαινίων αυτού του μουσείου θα είναι μία από τις αληθινά χαρούμενες ημέρες, μία από τις ημέρες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να σπεύσετε. Και να την επισπεύσετε με τον πλέον θεσμικό, οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. Θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και τη στήριξή μας απέναντι στη γραφειοκρατία».

Ο κ. Παπαναστασίου και άλλα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν για τις ελάχιστες τεχνικές εκκρεμότητες, καθώς και για την ολοκλήρωση της μουσειολογικής και της μουσειογραφικής μελέτης. Ο υπουργός ζήτησε να επισπευσθεί επίσης η διαδικασία που θα επιτρέψει την αξιοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή