Προς λύση το θέμα των Σύρων, ορισμένοι κατέθεσαν αίτηση ασύλου

Προς λύση το θέμα των Σύρων, ορισμένοι κατέθεσαν αίτηση ασύλου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι βαίνει προς λύση το θέμα των Σύρων προσφύγων που εδώ και τρεις εβδομάδες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, διεκδικώντας διαβατήρια που θα τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε. Περίπου 40 Σύροι από τους 330 που βρίσκονται στο Σύνταγμα προσήλθαν χθες στην υπηρεσία Ασύλου και κατέθεσαν αίτηση. Το υπουργείο επανειλημμένα τους έχει ενημερώσει, μάλιστα υπάλληλοι είχαν μεταβεί στο Σύνταγμα για να τους διαβεβαιώσουν ότι παροχή ασύλου είναι η μόνη εφικτή λύση και η αρμόδια υπηρεσία προτίθεται να εξετάζει 10 αιτήσεις την ημέρα.

Το άσυλο δίνει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα για 6 τουλάχιστον μήνες, τους τρεις από τους οποίους μπορούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. αλλά όχι και να καταθέσουν αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα. Πάντως, προς το παρόν, ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν αίτηση δεν βρίσκεται καμία οικογένεια, πρόκειται δηλαδή για μεμονωμένους άντρες. Στο Σύνταγμα, έχουν καταγραφεί 330 άτομα, από τους οποίους 119 σε οικογένειες, 185 μόνοι άντρες ή γυναίκες και 26 ανήλικοι.

Προχθές το πρωί, οι οικογένειες με μικρά παιδιά αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε πούλμαν του δήμου Αθηναίων που έφτασε στο Σύνταγμα για να τους μεταφέρει σε δημοτικό ξενώνα. Ωστόσο, αργά το βράδυ γυναίκες με μικρά παιδιά συμφώνησαν να μεταβούν στον ξενώνα – κατάληψη του Ασύρματου στο Μπραχάμι όπου και πέρασαν τη νύχτα. Πρόκειται για κτίριο, το ιδιοκτησιακό του οποίου βρίσκεται σε εκκρεμότητα (ποσοστό ανήκει στον δήμο) και το οποίο έχουν καταλάβει συλλογικότητες της περιοχής τα τελευταία δύο χρόνια. Χθες το πρωί οι Σύροι μετέβησαν ξανά στο Σύνταγμα με προοπτική άλλη ομάδα να μεταβεί στον χώρο, ενώ στο Μπραχάμι χθες παρέμεναν τέσσερα μόνο από τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή