Τέλος στις καταλήψεις, συγγνώμη φοιτητών

Τέλος στις καταλήψεις, συγγνώμη φοιτητών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι καταλήψεις στα πανεπιστημιακά κτίρια ολοκληρώνονται, αφήνοντας πίσω τους μία… συγγνώμη από φοιτητές για τα όσα προκάλεσαν στο ίδρυμά τους!

Ειδικότερα, η λήξη της απεργίας πείνας από τον Νίκο Ρωμανό σήμανε και την ώρα της αποχώρησης και για όσους εξωπανεπιστημιακούς μετείχαν στις καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων ως ένδειξη αλληλεγγύης στον νεαρό. Οι καταλήψεις στα ΑΕΙ ξεκίνησαν στις 2 Δεκεμβρίου από τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και τις επόμενες ημέρες στον κατάλογο των κατειλημμένων κτιρίων μπήκαν τα κτίρια διοίκησης του ΑΠΘ, του ΕΜΠ, του Παν. Θεσσαλίας, των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, μία αίθουσα της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, η Ιατρική Θεσσαλίας, το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του Παν. Αθηνών και η Νομική Σχολή Αθηνών. Ενδεικτικά, χθες συνεδρίασαν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων της Νομικής (απείχαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) αλλά χωρίς να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση καθώς οι καταληψίες του εμβληματικού κτιρίου (άτομα του αναρχικού χώρου) επρόκειτο να αποχωρήσουν.

Επίσης, διαψεύσθηκαν οι φόβοι μήπως φοιτητές του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ προχωρήσουν σε κατάληψη του ΚΛΕΙΔΙ, όπου είναι εγκατεστημένος ο κεντρικός σέρβερ του ιδρύματος. Σε αυτό συνέβαλε και η απόφαση των φοιτητών του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του Κέντρου, να μην προχωρήσουν σε κατάληψη του ΚΛΕΙΔΙ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος πρόκειται με επιστολή του να ζητήσει, επί της ουσίας, συγγνώμη από την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα αφού τις τέσσερις ημέρες της κατάληψης του ΚΛΕΙΔΙ οι γιατροί στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία (Λαϊκό, Αρεταίειο, Αιγινήτειο) δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν και οι πανεπιστημιακοί δεν είχαν πρόσβαση στο πανεπιστημιακό email τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή