Γαλλία: Ακροδεξιά διείσδυση στον συνδικαλισμό

Γαλλία: Ακροδεξιά διείσδυση στον συνδικαλισμό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Ψηφοθηρική επιδρομή, με στόχο τον συνδικαλιστικό χώρο και ειδικότερα τα μέλη του αριστερού συνδικάτου Εργατική Δύναμη (Force Ouvriere), πραγματοποιεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Ρασίν», οργάνωση-δορυφόρος του Εθνικού Μετώπου, δημοσίευσε δύο άρθρα υπέρ του συνδικάτου, στα οποία οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των μελών του στις συγκοινωνίες εμφανίζονται ως «δίκαιος αγώνας». Τις προσπάθειες αυτές της άκρας Δεξιάς υποβαθμίζει ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου, Ζαν-Κλοντ Μαγί: «Δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε αντιδημοκράτες, επειδή το Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα μας. Η αντίθεσή μας στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις του κόμματος παραμένει ακλόνητη».

Ο συνδικαλιστικός χώρος ενδιαφέρει το Μέτωπο εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Πίσω από την πρόσφατη προσπάθεια εισοδισμού κρύβονται σφυγμομετρήσεις που έδειξαν ότι τα μέλη της FO είχαν ψηφίσει σε ποσοστό 25% υπέρ της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2012, ενώ τα μέλη του συνδικάτου ήταν εκείνα που ψήφισαν σε μεγαλύτερο ποσοστό (33%) υπέρ του Εθνικού Μετώπου στις ευρωεκλογές της άνοιξης, σε σχέση με τα μέλη άλλων γαλλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ιδιαιτερότητα αυτή οφείλεται στην πολιτική ίσων αποστάσεων που ακολουθεί η FO απέναντι στη γαλλική Δεξιά και την Αριστερά, νομιμοποιώντας τη λαϊκίστικη ρητορική της κ. Λεπέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή