Πόλεμος επιστολών για την επίθεση κατά δικηγόρου στην Πεντέλη

Πόλεμος επιστολών για την επίθεση κατά δικηγόρου στην Πεντέλη

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξώδικο στον 60χρονο δικηγόρο Γιώργο Α., που την 3η Νοεμβρίου έπεσε θύμα ληστείας και απόπειρας δολοφονίας έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, απέστειλε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Energa Power Trading Αριστείδης Φλώρος, τον οποίο ο 60χρονος είχε υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της ένοπλης επίθεσης εναντίον του. Στην εξώδικη δήλωσή του, ο Αρ. Φλώρος, που αντιμετωπίζει κακουργηματική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) αναφέρει: «Θέλω να πιστεύω ότι όσα αναγράφονται στην επιστολή σας αποτελούν μια πρώτη εν θερμώ αντίδραση υπό το κράτος του δικαιολογημένου πανικού και της ταραχής λόγω του αποτρόπαιου συμβάντος σε βάρος σας».

Ο 60χρονος δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ΛΑΓΗΕ στη δικαστική του διαμάχη με τις εταιρείες Energa και Hellas Power, είχε τη 10η Νοεμβρίου κοινοποιήσει στα μέλη του Δ.Σ. του ΛΑΓΗΕ επιστολή στην οποία υποδείκνυε τον Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της αιματηρής επίθεσης εναντίον του. Ανέφερε σχετικά: «Αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης, η οποία έγινε με σκοπό όπως, μετά τη φυσική μου εξόντωση, ο δικηγόρος που θα αναλάβει τον περαιτέρω χειρισμό της υποθέσεως να αποδεχθεί πρόταση εξωδικαστικής λύσης της αντιδικίας». Απαντώντας στο εξώδικο του Α. Φλώρου, την 8η Δεκεμβρίου, ο 60χρονος δικηγόρος αναφέρει τα εξής: «Φροντίστε να παραμείνω ζωντανός, υγιής και αρτιμελής στο μέλλον».

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου έγινε στις 7.30 το πρωί της 3ης Νοεμβρίου. Δύο άτομα πλησίασαν τον 60χρονο τη στιγμή που έβγαινε από τη μονοκατοικία του και αφού του απέσπασαν τσαντάκι με 30.000 ευρώ τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο. Για τους αστυνομικούς, η επίθεση ήταν καθαρή ληστεία, για την οποία συνελήφθησαν δύο ομογενείς από το Καζαχστάν, 27 και 29 ετών. Ο δικηγόρος αρχικά τους αναγνώρισε από φωτογραφίες που του επέδειξε η ΕΛ.ΑΣ. στις 18 Νοεμβρίου, ενώ στις 22 Νοεμβρίου εκλήθη να τους αναγνωρίσει και διά ζώσης, πράγμα που έκανε με ποσοστό βεβαιότητας 95% και 70% αντίστοιχα. Πάντως, στις μετέπειτα καταθέσεις του στον ανακριτή ο δικηγόρος αποδίδει την επίθεση σε «συμβόλαιο» θανάτου, ενώ στοιχεία που εγείρουν ερωτήματα για την ενοχή των δύο προφυλακισμένων ομογενών έχουν παρουσιάσει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. Ενώ στην πρώτη κατάθεσή του ο δικηγόρος είχε περιγράψει τους δράστες ως άτομα που μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ήταν «φρεσκοξυρισμένοι», σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον ανακριτή, ο ένας από τους δράστες εμφανίζεται, μία μέρα μετά την επίθεση, να έχει μακριά μούσια. Επιπλέον, όπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της 7/12, το γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων δεν ταιριάζει με εκείνο που βρέθηκε σε αποτσίγαρα στον τόπο του εγκλήματος. Αντίθετα, στον μαντρότοιχο του σπιτιού του δικηγόρου βρέθηκε γενετικό υλικό άνδρα που ταυτίζεται με αποτύπωμα DNA, που η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο όπου κατέλυσε ο Αλβανός Αλμπερ Μπάκο και η συμμορία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή