«Ριπές» και κατά της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας για την ασφάλεια

«Ριπές» και κατά της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας για την ασφάλεια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από επίδειξη δύναμης, το χτύπημα εναντίον μιας από τις καλύτερα φυλασσόμενες πρεσβείες, αυτής του Ισραήλ, ενδέχεται να στοχεύει σε κάτι ακόμα: να πλήξει τη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ και σε θέματα ασφάλειας, την οποία σηματοδότησε και η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια στο Ισραήλ.

Μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας πήγε στην πρεσβεία του Ισραήλ προκειμένου να ενημερωθεί για την επίθεση, ενώ είχε συνάντηση και με την πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν Αμπα. Σε δήλωσή του σε Ελληνες δημοσιογράφους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ορισμένοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης. Τους διαβεβαιώνω ότι η απόπειρά τους θα πέσει στο κενό. Η ελληνική Πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της διότι η μάχη για να υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλους μας σοβαρότητα και επαγρύπνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτο το ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής χώρα».

Αντίστοιχα, στον λογαριασμό που διατηρεί στο Τwitter η πρεσβεία του Ισραήλ (@IsraelinGreece) αναρτήθηκαν χθες το πρωί δύο μηνύματα: «Το Ισραήλ έχει εμπιστοσύνη στη δυνατή σχέση του με την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον λαό της. Θα συνεχίσει τη σημαντική συνεργασία» και «χθες η πρεσβεία του Ισραήλ δέχτηκε επίθεση. Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. στον χειρισμό της υπόθεσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ την 25η Νοεμβρίου και είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, Υο ram Cohen, τον διευθυντή Πολιτικοστρατιωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Αμυνας και σύμβουλο Αμυντικής Ασφάλειας, Amos Gilad, ενώ επισκέφθηκε χώρο μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV. Mάλιστα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανώτατοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους που επισκέπτονται τη χώρα, με αντικείμενο την υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν σε πολιτικό επίπεδο κατά την επίσκεψη Κικίλια στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες από στελέχη της Κατεχάκη, το κλιμάκιο των Ισραηλινών αξιωματούχων Ασφαλείας που σταθμεύει στη χώρα ενισχύθηκε μετά τα χθεσινά γεγονότα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αποσυνδέουν την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή