Κοινή αεροπορική άσκηση στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ (βίντεο)

Κοινή αεροπορική άσκηση στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ (βίντεο)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή άσκηση πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα οι πολεμικές αεροπορίες της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση, στην οποία συμμετείχε η 330 Μοίρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν η τρίτη που πραγματοποιείται από κοινού τα τελευταία χρόνια και περιείχε, μεταξύ άλλων, προσομοιώσεις αερομαχιών. 

Μιλώντας σε τοπικά μέσα, ο Ισραηλινός διοικητής της Μοίρας, τόνισε ότι δόθηκε έμφαση σε σενάρια και αποστολές που και οι δύο πολεμικές αεροπορίες αντιμετωπίζουν.

«Ήρθαμε να διδάξουμε και να μάθουμε από μια ικανή πολεμική αεροπορία, που είναι ισχυρός εταίρος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ

Παράλληλα, στο Ισραήλ βρέθηκε από την Κυριακή 7 έως την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Υποπτέραρχο Amir Eshel, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επίσης, ο κ. Τουρνάς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον επικεφαλής, Mr. Mishel Ben Baruch, και στελέχη του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, τον International Marketing Manager, Mr. Itzik Kaya, και στελέχη της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΙΑΙ), καθώς και με τον με τον Έλληνα Πρέσβη στο Ισραήλ, κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη.

Τέλος, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο μουσείο Ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσε στεφάνι, και έκανε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους και στο Ναό της Αναστάσεως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή