Εισαγγελική έρευνα για την 11χρονη που έγινε μητέρα

Εισαγγελική έρευνα για την 11χρονη που έγινε μητέρα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μητέρα στην ηλικία των 11,5 ετών έγινε μία Ρουμάνα Ρομά που γέννησε το βράδυ της Κυριακής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Για το περιστατικό αυτό, που έχει συγκλονίσει τους γιατρούς του νοσοκομείου αλλά και την κοινή γνώμη, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων Ηρακλείου που ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθεί το περιβάλλον της ανήλικης μητέρας προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έμεινε έγκυος.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Νίκος Χαριτάκης, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ημέρα γενικής εφημερίας, έφτασε στο νοσοκομείο ένα κορίτσι 11,5 ετών, συνοδευόμενο από γυναίκα που δήλωσε μητέρα της. Οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι η ανήλικη ήταν σε τελειόμηνη κύηση και σε κατάσταση έναρξης τοκετού. Το νεαρό της ηλικίας της αποτελεί αντένδειξη για τη διενέργεια φυσιολογικού τοκετού, οπότε υποβλήθηκε σε καισαρική και γέννησε ένα κοριτσάκι βάρους 3.200 γραμμαρίων. Το βρέφος νοσηλεύεται προληπτικά στη μονάδα νεογνών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριτάκη, τόσο η μητέρα όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους και θα παραμείνουν κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο λόγω της καισαρικής. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου έχει αναλάβει να στηρίξει τη μητέρα. Η ανήλικη είναι Ρομά, ρουμανικής καταγωγής και κατά πληροφορίες διαμένει σε καταυλισμό που βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανήλικη ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά την εγκυμοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή