Ανησυχία στην ηγεσία των ΑΝΕΛ

Ανησυχία στην ηγεσία των ΑΝΕΛ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δύο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και όλες οι αποφάσεις των οργάνων του κόμματος δεσμεύουν τους 12 βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι «μπετόν», κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ότι αυτό θα παραμείνει έτσι ώς το τέλος της διαδικασίας.

Στελέχη του κόμματος δεν έκρυβαν χθες την ανησυχία τους σχετικά με πληροφορίες ότι θα υπάρξει προσέγγιση 3 βουλευτών από την κυβέρνηση ώστε να πειστούν να ψηφίσουν Πρόεδρο.

Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Π. Καμμένος και κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ επαναφέρουν εμφατικά τις καταγγελίες ότι τους τάζουν ανταλλάγματα για να ψηφίσουν Πρόεδρο. Από την Κοζάνη, όπου βρέθηκε για πολιτική εκδήλωση του κόμματος, η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου προχώρησε στην καταγγελία ότι βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. τηλεφωνούν συνεχώς σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και τους υπόσχονται «υπουργικές θέσεις» και φορολογικές «διευκολύνσεις». Μάλιστα υποστήριξε πως και ο κ. Δήμας έχει τηλεφωνήσει σε συναδέλφους της, προκειμένου να τους πείσει να τον ψηφίσουν!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με βουλευτή του κόμματός του για τον ίδιο σκοπό, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία. «Οι πιέσεις είναι τεράστιες. Δεν σας κρύβω ότι και εμένα με παίρνουν τηλέφωνο διάφοροι απίθανοι τύποι, προκειμένου να μου συστήσουν ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ανθρωποι που έχω να τους συναντήσω πολλά χρόνια (ANT1)», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι έστειλε και ο ίδιος μηνύματα σε τρεις ανεξάρτητους, πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ (τους κ. Καπερνάρο και Γιοβανόπουλο καθώς και στην κ. Γιαταγάνα), ζητώντας τους να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Καμμένος προέβλεψε ότι ο κ. Καπερνάρος δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντίθετα, στους ΑΝΕΛ εκτιμούν ότι η ανεξάρτητη, πρώην βουλευτής τους Μίκα Ιατρίδη θα ψηφίσει τον κ. Δήμα. Η κ. Ιατρίδη δήλωσε χθες ότι θα κρατήσει την ίδια στάση και στις 3 ψηφοφορίες (ΒΗΜΑ fm), χωρίς να αποκαλύψει πάντως περαιτέρω τις προθέσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή