ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισιτήρια συγκοινωνιών στο κινητό

eisitiria-sygkoinonion-sto-kinito-2059806

Να αποχαιρετήσουν το χάρτινο εισιτήριο θα μπορούν από εδώ και στο εξής οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, καθώς διατίθεται πλέον ηλεκτρονική εφαρμογή για την αγορά όλων των τύπων κομίστρου στις Αστικές Συγκοινωνίες. Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται από κινητό τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής «TfA tickets», η οποία διατίθεται δωρεάν στο App Store για iOS και στο Google Play για android. Οι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για όλες τις αστικές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), αλλά όχι κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Προϋπόθεση για τη διαδικασία αγοράς είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο, η οποία όμως δεν απαιτείται να είναι ενεργή κατά την επικύρωση ή τον έλεγχο των εισιτηρίων. Στην παρούσα φάση είναι διαθέσιμοι όλοι οι τύποι εισιτηρίου με διάρκεια ίση ή μικρότερη των πέντε ημερών.

Για να αγοράσει κανείς το εισιτήριό του μέσω κινητού τηλεφώνου απαιτούνται την πρώτη φορά τρία βήματα:

• Εγγραφή στο σύστημα.

• Καταχώριση στοιχείων της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.

• Αγορά των εισιτηρίων.

Μετά την πρώτη φορά αγοράς εισιτηρίου, το μόνο που απαιτείται είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας, που έχει ήδη καταχωρισθεί στο σύστημα.
Οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να προαγοράσουν εισιτήρια, τα οποία αποθηκεύονται. Πριν από την επιβίβαση, ο χρήστης απλώς ενεργοποιεί το κατάλληλο –για τη διαδρομή που επιθυμεί– εισιτήριο, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι τιμές των εισιτηρίων που διατίθενται ηλεκτρονικά είναι ίδιες με αυτές των χάρτινων εισιτηρίων, ενώ θεωρούνται επικυρωμένα δύο λεπτά μετά την ενεργοποίησή τους.

Στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται 2 λεπτά πριν από την είσοδο στον σταθμό, ενώ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ το εισιτήριο θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν από την είσοδο στο όχημα.

Κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων, οι επιβάτες ανοίγουν την εφαρμογή «TfA tickets» και επιλέγουν το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα «Τα εισιτήριά μου».