Ως 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό καινοτομίας του ΜΙΤ

Ως 31 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό καινοτομίας του ΜΙΤ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εκπνοή του έτους λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων στον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition, που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από το ΜΙΤ. Ο διαγωνισμός καινοτομίας, που αφορά νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστημονικής έρευνας, προσφέρει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

«Παρά το ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται στην Ελλάδα, αποτελεί διεθνή διαγωνισμό με τη συμβολή στρατηγικών συνεργατών, συμβούλων, κριτών και φορέων της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής» επισημαίνει στην «Κ» η κ. Κατερίνα Σαριδάκη, executive director του ελληνικού παραρτήματος. «Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα βασιζόμενοι στις καλές πρακτικές και τα υψηλά πρότυπα που έχουν αναπτύξει εδώ και δεκαετίες το διεθνές δίκτυο του MIT Enterprise Forum, το MIT Technology Review, καθώς και ο θεσμός MIT 100K Entrepreneurship Competition». Ο διαγωνισμός, που έχει ανακοινωθεί στις 17 Νοεμβρίου, απευθύνεται σε ομάδες 3 έως 6 ατόμων, που δραστηριοποιούνται στη βιοτεχνολογία, νανοτεχνολογία, τηλεπικοινωνίες και συγκοινωνίες, ενέργεια. «Από τον Νοέμβριο έως τώρα πραγματοποιήσαμε δύο διαδικτυακά σεμινάρια για τους ενδιαφερομένους».

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας θα επιλεγούν 25 ομάδες, που από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με Ελληνες και ξένους μέντορες, όπως και να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά εργαστήρια σχετικά με νομικά, φορολογικά, οικονομικά ζητήματα, την επικοινωνία και το marketing. «Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι προτάσεις των ομάδων θα προβληθούν στο διεθνές δίκτυo του ΜΙΤEF Global και το MIT Technology Review». Επιπλέον, ενδέχεται οι συμμετέχοντες να επισκεφθούν για δύο εβδομάδες το ΜΙΤ και να έρθουν σε επικοινωνία με καθηγητές και φοιτητές του ιδρύματος, αλλά και με τη startup κοινότητα. Εν συνεχεία, θα επιλεγούν δέκα ομάδες, που θα περάσουν στον τελικό για την πρώτη τριάδα. Στα τέλη Ιουνίου οι δέκα επιλεγέντες θα παρουσιάσουν ζωντανά τις επιχειρηματικές τους ιδέες ενώπιον κριτικής επιτροπής και ευρύτερου κοινού. Οι βραβευθέντες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 150.000 ευρώ και θα αποκτήσουν προβολή στο διεθνές δίκτυο. Για όλους -βραβευθέντες ή μη- η εμπειρία θα είναι παιδευτική και πολλά υποσχόμενη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή