Στη Βουλή η δικογραφία για διαδικασία περί ευθύνης υπουργών σε βάρος Χαρδούβελη

Στη Βουλή η δικογραφία για διαδικασία περί ευθύνης υπουργών σε βάρος Χαρδούβελη

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί η ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εστάλη από τον Αρειο Πάγο η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο το  Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί «καταπίεσης» που αφορά την επιβολή του  ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, οτι στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ παρατηρήθηκαν υπερβολικές χρεώσεις , χωρίς ωστόσο να είναι κανείς σε θέση να  πληροφορηθεί πως προέκυψαν και επισημαίνουν οτι “ αυτή η ασάφεια σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσαν κοινωνική αναστάτωση".

Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή