Μηνύσεις για την επίθεση στους δημοτικούς συμβούλους Ν. Φιλαδέλφειας

Μηνύσεις για την επίθεση στους δημοτικούς συμβούλους Ν. Φιλαδέλφειας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνύσεις για κακουργηματικές πράξεις αναμενόταν να καταθέσει χθες το βράδυ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, στρεφόμενος εναντίον των ατόμων που βιαιοπράγησαν κατά δημοτικών συμβούλων και πολιτών τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. «Θα κατατεθούν μηνύσεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», είπε στην «Κ» ο κ. Αρης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. «Θα θέσουμε επίσης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση για κατάθεση μήνυσης από το Συμβούλιο για παρεμπόδιση συνεδρίασης του Δ.Σ. Πρέπει όλες οι παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους», συμπλήρωσε. Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής επίθεσης τραυματίστηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τρεις ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι, ένας τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου (ρήξη χιαστού) και ένας πολίτης. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Στη «χουλιγκανική» επίθεση έλαβαν μέρος 50-60 άτομα. «Εδρασαν ως οργανωμένη ομάδα, με αρχηγούς και ρόλους. Γι’ αυτό μιλάμε για εγκληματική οργάνωση. Αναγνωρίσαμε ορισμένα πρόσωπα από παλαιότερα επεισόδια. Τους τελευταίους μήνες ορισμένες ομάδες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και να απαγορεύσουν την έκφραση διαφορετικής γνώμης. Εμφανίζονται ως φίλαθλοι της ΑΕΚ, αλλά τελικά διαμορφώνεται υπόγεια μια φασιστική οργάνωση», καταγγέλλει ο δήμαρχος. Ο κ. Βασιλόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το γεγονός πως η αστυνομία δεν απέτρεψε την επίθεση. «Είχα ενημερώσει προσωπικά από το μεσημέρι την ΕΛ.ΑΣ.και το επανέλαβα σε υψηλό επίπεδο και το απόγευμα», λέει ο δήμαρχος.

Το βασικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο διακόπηκε, αφορούσε την απόρριψη από τη Διεύθυνση Δασών της μελέτης για την ανάπλαση του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. «Τελείως προσχηματικά η Διεύθυνση Δασών, που υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δεν ενέκρινε τη μελέτη, η οποία είχε εκπονηθεί από παλαιότερη δημοτική αρχή και εντάχθηκε πρόσφατα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2015, με κονδύλι υλοποίησης 750.000 ευρώ. Η μελέτη είχε εγκριθεί παλιότερα, αλλά τώρα η Διεύθυνση απαιτεί την ένταξη των ρυθμίσεων του Ρυθμιστικού, που προβλέπουν περικοπή 6 στρεμμάτων από το Αλσος, τα οποία παραχωρούνται για το γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς και κατάργηση της ευθύνης του δήμου».

Χθες το μεσημέρι, ομάδα οπαδών της ΑΕΚ ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο. Παρά την αρχική άρνηση του κ. Βασιλόπουλου (μετά τα επεισόδια της Δευτέρας), η συνάντηση έγινε για να μην πυροδοτηθούν νέα γεγονότα. Δεν υπήρξε, όμως, κάποιο αποτέλεσμα.

Ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. «Αυτές οι πρακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και αποβαίνουν σε βάρος της ΑΕΚ», τονίζεται. Ψήφισμα καταδίκης εξέδωσε και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή