Με το μετάλλιο του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα» τιμήθηκε ο Γ. Καλλιμανόπουλος

Με το μετάλλιο του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα» τιμήθηκε ο Γ. Καλλιμανόπουλος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με το μετάλλιο του «Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα» για το κοινωφελές έργο του.

Λάτρης και συλλέκτης έργων τέχνης, όχι μόνο για την ψυχαγωγία που προσφέρει αυτή καθαυτή η ενασχόληση με την τέχνη, αλλά κυρίως για την πνευματική καλλιέργεια και την διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων που συνεπάγεται.  Θαυμάζει ιδιαίτερα τον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη ονοματίζει πρώτος ένα από τα πλοία του με το όνομά του να τρέχει στους ωκεανούς.  

Γεννημένος στην Αθήνα ο κ. Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και  της Εκτελεστικής Επιτροπής της CENSA, από το 1963 ιδρύει εταιρείες που διαχειρίζονται σημαντικό στόλο πλοίων υψηλών προδιαγραφών.

Το κοινωφελές έργο του περιλαμβάνει το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων που λειτουργεί από το 1989 καθώς και την μεταγενέστερη δημιουγηθείσα  (2002) Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων,  που λειτουργεί στο κτήριο του ορφανοτροφείου Καλαβρύτων και τα οποία δώρισε στη μνήμη του πατέρα του Περικλή.

Επίσης συμμετείχε στην ανοικοδόμηση του μουσείου «Νίκος Καζαντζάκης» και με δωρεά γης στην επέκτασή του, στη Μυρτιά Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή