Ανοιξιάτικα Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά με κρύο

Ανοιξιάτικα Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά με κρύο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καιρός για όλα τα γούστα θα συνοδεύει τους εκδρομείς των Χριστουγέννων, καθώς έως και σήμερα η θερμοκρασία κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, όμως με προοπτικές επιδείνωσης τις προσεχείς ημέρες.

Με σύμμαχο τον ήλιο έφυγαν από την Αθήνα όσοι επέλεξαν την παραμονή των Χριστουγέννων για να εκδράμουν.

Σήμερα ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι αίθριος στην Αττική, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί έντασης 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί, έντασης έως 3 μποφόρ, οι οποίοι όμως στην πορεία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 – 15 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν στα δυτικά, τη Θράκη και το Αν. Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ΒΔ και στα ανατολικά νότιοι, ΝΔ έντασης 3 έως 5 μποφόρ και 6 στο Αιγαίο. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Το σκηνικό του καιρού όμως αλλάζει την Παρασκευή με νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα «λούσουν» τα δυτικά, την Αν. Μακεδονία, τη Θράκη, το Αν. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Αγριεύει ο καιρός αύριο βράδυ, οπότε και τα φαινόμενα θα ενταθούν, καθώς στα βόρεια ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ΝΔ 4 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Συννεφιά και βροχές το Σάββατο, χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά της βόρειας χώρας με πιθανότητα τα φαινόμενα να επεκταθούν και στην κεντρική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από Βορρά προς Νότο.

Μικρή βελτίωση του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση, με βροχές, χιόνια και κρύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή