Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Σεραφείμ Φυντανίδη

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Σεραφείμ Φυντανίδη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο αντίο στον Σεραφείμ Φυντανίδη είπαν το Σάββατο το μεσημέρι, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και πολλοί πολιτικοί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Τον Σεραφείμ Φυντανίδη αποχαιρέτησαν πολλοί φίλοι του, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, ενώ έστειλαν στεφάνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στο Α' Νεκροταφείο ήσαν μεταξύ άλλων,ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γιάννος Παπαντωνίου, Παντελής Καψής, ο Πέτρος Ευθυμίου, η 'Αντζελα Γκερέκου, ο Αντώνης Σκυλλάκος, η Όλγα Τρέμη κ.α

«Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ελληνική δημοσιογραφία», είπε αναφερόμενη στο έργο του εκλιπώντος, η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μαρία Αντωνιάδου, η οποία εκφώνησε τον επικήδειο λόγο.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, μια από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας στη μεταπολίτευση, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ των Χριστουγέννων σε ηλικία 77 ετών, λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Στεφάνια στον "Σερ" της δημοσιογραφίας κατέθεσαν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης, την περίοδο 1957 – 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή, στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη.

Έχοντας «ανδρωθεί» δημοσιογραφικά στις εφημερίδες «Έθνος» (1957-1968), Απογευματινή κατά την περίοδο της δικτατορίας (1968-1974), και Ακρόπολη στην πρώτη διετία της μεταπολίτευσης (1974-1976), ο Σεραφείμ Φυντανίδης συνέδεσε στη συνέχεια άρρηκτα το όνομά του με την Ελευθεροτυπία, την οποία και υπηρέτησε ως διευθυντής από το 1976 ως το 2007. Θεωρούνταν ένας από τους πλέον καταξιωμένους και αξιοσέβαστους δημοσιογράφους στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, έχοντας μαθητές και φίλους σε ολόκληρο το χώρο των ΜΜΕ.  Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή