Αντιδημοκρατικό χάπενινγκ στον «Ιανό» της Σταδίου

Αντιδημοκρατικό χάπενινγκ στον «Ιανό» της Σταδίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση προκλήθηκε, προχθές Κυριακή, έξω από το βιβλιοπωλείο «Ιανός» επί της οδού Σταδίου. Μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Εκείνη την ημέρα είχε προγραμματιστεί πρωινή εκδήλωση με την υποστήριξη του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Παρά τις απόπειρες που έγιναν να απομακρυνθούν από την είσοδο του καταστήματος, δεν υπήρξε συνεννόηση, και στο τέλος επενέβησαν τα ΜΑΤ. Σημειώθηκαν επεισόδια και έγιναν πέντε προσαγωγές. Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Νίκος Καρατζάς προχώρησε σε μηνύσεις και στην παρακάτω ανακοίνωση όπου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ΣΥΒΧΑ, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, παρεμπόδισε το άνοιγμα και τη λειτουργία του “Ιανού” στη Σταδίου, δημιουργώντας αλυσίδα από συνδικαλιστές και υπαλλήλους ανταγωνιστικών βιβλιοπωλείων, ενώ ταυτόχρονα όλα τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας (Πολιτεία, Public, Πατάκης, Ελευθερουδάκης, Πρωτοπορία κ.ά.) ήταν ανοιχτά. Παρά τις διαπραγματεύσεις που γίνονταν από το πρωί, ώστε να απομακρυνθούν από την είσοδο και να ανοίξει το κατάστημα, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι θα μπορούσαν να παραμείνουν έξω από τον χώρο συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους, όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία συνεννόηση. Αντίθετα ο ΣΥΒΧΑ, απολύτως επιλεκτικά και με τσαμπουκά, διεκδίκησε μόνον ο “Ιανός” από καταστήματα και τα βιβλιοπωλεία της Αθήνας να παραμείνει κλειστός! Ανεχτήκαμε, επανειλημμένως στο παρελθόν, την παρουσία ανθρώπων αυτής της ομάδας έξω από τα καταστήματά μας να ασχημονούν, να βρίζουν ακόμη και να προπηλακίζουν πελάτες και συνεργάτες μας, όποτε έκριναν εκείνοι σκόπιμο. Το θράσος τους ξεπέρασε κάθε όριο. Γι’ αυτό, για πρώτη φορά, καταθέσαμε μηνύσεις εναντίον κάθε υπευθύνου για παρεμπόδιση και παρακώλυση της λειτουργίας του “Ιανού” αλλά και για την ταλαιπωρία των συνεργατών και των πελατών μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της Αστυνομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή