Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Χίο

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Χίο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξελιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Αγιο Γάλας στην Χίο, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται στον «Βουδά Γκρεμό», από όπου θα είναι πολύ δύσκολο να κατευναστεί, ενώ είναι πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι τον οικισμό στον Αη Γιάννη. Στο βουνό πάνω από το Αγιο Γάλας, σε ένα μέτωπο εκατό περίπου μέτρων, έχει περιοριστεί η φωτιά που από το πρωί καίει στην περιοχή.

Η φωτιά που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, σημειώθηκε σε βοσκοτόπια της περιοχής. Ακόμα όμως δεν υπάρχει εκτίμηση ούτε για τα αίτια, ούτε την έκταση που έχει καεί. Η πυρκαγία πλήττει ακόμη την περιοχή της Αμανής, μεταξύ Αγιου Γάλας και Μελανειούς.

Οι σφοδροί άνεμοι και το δύσβατο της περιοχής δεν επιτρέπουν στις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσεγγίσουν το σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής και κάνει τους κατοίκους του Αγίου Γάλακτος να αγωνιούν σε ενδεχόμενη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

"Η δυσκολία είναι πως βρίσκεται μακριά από δρόμο και δεν μπορούν να την προσεγγίσουν εύκολα", σημείωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Ιάκωβος Αρχοντάκης.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες του νησιού και δυνάμεις του στρατού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή