Υπευθυνότητα ζητούν από τα κόμματα οι επιχειρηματίες

Υπευθυνότητα ζητούν από τα κόμματα οι επιχειρηματίες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χαμηλούς τόνους επέλεξαν να αντιδράσουν στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ζητώντας παράλληλα από τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν την πόλωση και τη στείρα αντιπαράθεση.

«Η Βουλή των Ελλήνων, όπως αναμενόταν, δεν εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Η επιχειρηματική κοινότητα ελπίζει σ’ αυτή τη σύντομη προεκλογική περίοδο να χαμηλώσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και κυρίως στην προεκλογική μάχη να μην υπάρξουν «κορώνες» και τοποθετήσεις τέτοιες που μπορούν να βλάψουν την εθνική μας υπόθεση. Ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί τα πολιτικά κόμματα με υπευθυνότητα και σαφήνεια να τοποθετηθούν για τις κυβερνητικές τους θέσεις, προκειμένου η κοινωνία να ενημερωθεί πλήρως για τις προθέσεις τους και να επιλέξει τους νέους κυβερνώντες της», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και

Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

«Η ώρα κορυφαίας ευθύνης για τους “300” στην τελευταία και άκαρπη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ήταν αναμενόμενο, τουλάχιστον κατέληξε στη λύτρωση όλων, με τη διάλυση της χειρότερης Βουλής της μεταπολίτευσης στην κρισιμότερη περίοδο για τη χώρα. Εκείνο που τελικά κρίθηκε με τη σημερινή ψηφοφορία είναι η επιλογή των εκπροσώπων του λαού στη Βουλή να μην ανταποκριθούν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να επιλέξουν να μεταθέσουν την ευθύνη των πολιτικών εξελίξεων στον ελληνικό λαό. Ας ελπίσουμε ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα λειτουργήσει ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την αναγκαιότητα αλλαγής της περιοριστικής πολιτικής, κάτι που μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική στην ελληνική αγορά.  Στη Δημοκρατία μπορεί να μην υπάρχουν αδιέξοδα στην οικονομία όμως υπάρχουν. Οι Ελληνες μικρομεσαίοι πάντα σεβόμαστε κάθε δημοκρατική διαδικασία, έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και σαφέστατα εμπιστοσύνη στην κρίση των απλών πολιτών να αποφασίζουν ώριμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή