Προκλητική επαναπρόσληψη στις ΣΤΑΣΥ

Προκλητική επαναπρόσληψη στις ΣΤΑΣΥ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή να χαρακτήριζε την πρόσληψή τους προεκλογική και φωτογραφική, ωστόσο η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να τους εντάξει εκ νέου στους κόλπους των ΣΤΑΣΥ. Ο λόγος για τους 287 συμβασιούχους της πρώην ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας), οι οποίοι, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα του κ. Ρακιντζή, παρουσίαζαν υπερβολικές ομοιότητες μεταξύ τους.

Με τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο «Ιδρυση Παρατηρητηρίου Ανοιας, Βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας» του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες, οι εν λόγω συμβασιούχοι θα επαναπροσληφθούν στην εταιρεία. Συγκεκριμένα προβλέπεται η ένταξη σε κενές οργανικές θέσεις της εταιρείας ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) των 287 πρώην συμβασιούχων της ΑΜΕΛ, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ειδικής ή γενικής διάταξης, όπως αναφέρεται στην τροπολογία. Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις των 287 είχαν λήξει το 2010 και έκτοτε είχαν γίνει προσπάθειες από την κυβέρνηση για την επαναπρόσληψή τους. Σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί και σε προηγούμενο νομοσχέδιο, η οποία, ωστόσο, αποσύρθηκε ύστερα από την αντίδραση αρκετών βουλευτών. Οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν προσληφθεί στην ΑΜΕΛ το 2009, λίγο πριν από τις εκλογές, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή είχαν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους όπως ο τόπος καταγωγής, η εργασιακή εμπειρία ως συμβασιούχοι του Δημοσίου.

Στο πόρισμα, μάλιστα, περιγράφονται και περιπτώσεις όπου η πρόσληψη προηγήθηκε χρονικά της κατάθεσης βιογραφικού από τους υποψηφίους. Συγκεκριμένα από τις 12/8 έως και τις 4/9 2009 προσλήφθηκαν 210 συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του προσωπικού σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009.

Στη διάταξη αναφέρεται ότι το ΑΣΕΠ θα ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας προσλήψεων και των δικαιολογητικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή