Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη ο Μαζιώτης

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη ο Μαζιώτης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε τελικά χθες η μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείτο, στις φυλακές τύπου Γ΄ στον Δομοκό. Μαζί του στις φυλακές Δομοκού μετήχθη και Τούρκος βαρυποινίτης. Αντίθετα, αναβλήθηκε προσωρινά η μετακίνηση στη «νέα» φυλακή των καταδικασμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ερωτηθείς σχετικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε χθες στην «Κ» ότι τις επόμενες ημέρες θα μετακινηθούν στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού από άλλες φυλακές 21 άτομα, 15 αλλοδαποί και 6 Ελληνες.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι έως τη 2α Ιανουαρίου θα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της νεοσύστατης υπηρεσίας Εξωτερικής Φύλαξης της ΕΛ.ΑΣ. οι 110 αστυνομικοί που έχουν ήδη επιλεγεί για τον σκοπό αυτό. Την 24η Δεκεμβρίου η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας πράγματι εξέδωσε παραγγελία για μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού 21 κρατουμένων, στους οποίους συγκαταλέγονται (εκτός των Μαζιώτη, Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα) π.χ. καταδικασθέντες για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και αλλοδαποί βαρυποινίτες.

Σύμφωνα με πηγή από τη φυλακή, ο Μαζιώτης κρατείται μόνος του σε μία από τις πτέρυγες της φυλακής που είχε εκκενωθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πάντως, σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι οι απαραίτητες εργασίες για τη μετατροπή της φυλακής σε «τύπου Γ΄» ή «υψίστης ασφαλείας» δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ενδεικτικά, υποστηρίζουν ότι εργασίες στην περίμετρο της φυλακής δεν έχουν καν ξεκινήσει, ότι οι ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων παραμένουν εκτός λειτουργίας, ότι στη φυλακή δεν έχει εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων κ.ά. «Ο Δομοκός μετονομάστηκε σε φυλακή τύπου Γ΄ με μόνο ένα βάψιμο» σχολίασε υπάλληλος του καταστήματος κράτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή