Οπλα στο σπίτι του θύματος της έκρηξης στην Αττική Οδό

Οπλα στο σπίτι του θύματος της έκρηξης στην Αττική Οδό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπλα και πυρομαχικά εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 35χρονου Αλβανού, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη στο αυτοκίνητό του, τύπου Smart, στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εντόπισαν στο σπίτι του αλλοδαπού στον Αγ. Δημήτριο δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, 103 φυσίγγια, μία χειροβομβίδα, μία σιδερογροθιά και μικροποσότητα χασίς. Ο θανών είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων αλλά και σωματεμπορία, ενώ είχε συλληφθεί το 2004 στη Θεσσαλονίκη και καταδικαστεί σε οκταετή κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε τέσσερα χρόνια αργότερα από τις φυλακές Λάρισας. Αστυνομική πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι και ο αδελφός του 35χρονου είναι σεσημασμένος, καθώς έχει κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών.

Η έκρηξη στο Smart σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 π.μ. της Δευτέρας στην Αττική Οδό, ενώ ο 35χρονος μετέφερε την επίσης Αλβανή σύντροφό του στο αεροδρόμιο. Παρότι οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών δεν εντόπισαν στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, αστυνομικοί της Ασφάλειας αποδίδουν το συμβάν σε έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στο αυτοκίνητο. Πιθανολογούν, μάλιστα, ότι στόχος των δραστών ήταν η βόμβα να πυροδοτηθεί στις 7.30 το πρωί, ενόσω το Ι.Χ. ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο 35χρονος. Καθώς όμως ο τελευταίος χρησιμοποίησε το όχημά του νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, το Smart ανατινάχθηκε επί της Αττικής Οδού.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο 35χρονος δεν εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα ως πορτιέρης, αλλά επικαλούνταν τη συγκεκριμένη ενασχόληση ως προκάλυμμα για τις άλλες δραστηριότητές του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή