Επεισοδιακό συμβούλιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Επεισοδιακό συμβούλιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση του Aλσους Φιλαδελφείας εξουσιοδότησε προχθές το δημοτικό συμβούλιο τον δήμαρχο της πόλης, Αρη Βασιλόπουλο. Με την απόφαση αυτή ολοκληρώθηκε ένα ακόμα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο, καθώς φερόμενοι ως οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον χώρο διεξαγωγής του και απειλώντας τους δημοτικούς συμβούλους εκτόξευσαν καρέκλες. Αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν τον χώρο οπότε το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε κανονικά.

Το θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν η απόρριψη από τη Διεύθυνση Δασών της μελέτης ανάπλασης του άλσους που έχει υποβάλει ο δήμος, μια μελέτη που η εκτέλεσή της εκκρεμεί από το 2010. Τότε η Διεύθυνση Δασών είχε εγκρίνει τη μελέτη, ωστόσο αυτή τη φορά ζήτησε τα δεδομένα να προσαρμοστούν στις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, σύμφωνα με το οποίο το 5% του άλσους (περίπου 24 στρέμματα) πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων. Η δημοτική αρχή που έχει εξασφαλίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, κονδύλι ύψους 650.000 ευρώ για την ανάπλαση από την Περιφέρεια Αττικής έχει ταχθεί κατά της παραχώρησης τμήματος του άλσους, γεγονός που οι οπαδοί της ΑΕΚ μεταφράζουν ως αντίθεση στην ανέγερση του γηπέδου. Αυτός είναι και ο λόγος που χούλιγκαν επανειλημμένα έχουν εισβάλει στο δημοτικό συμβούλιο. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα πενήντα ατόμων μπήκε στην αίθουσα την ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης, προπηλάκισε και χτύπησε πολίτες και δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Πάνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Πρελορέντζος, Βασίλης Παπακώστας και Δημήτρης Αντωναρόπουλος, καθώς και ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Μπαρούτας. Πάντως, ο δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον χώρο ιδιοκτησίας της ΑΕΚ αλλά αντιτίθεται στην επέκτασή του στον χώρο του άλσους, το οποίο είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή