Εγκλωβισμένα Ι.Χ. για ώρες στην Αθηνών – Λαμίας

Εγκλωβισμένα Ι.Χ. για ώρες στην Αθηνών – Λαμίας

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χιόνια, παγετό και σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο κάνει την εμφάνισή του ο νέος χρόνος. Η κακοκαιρία, που έπληξε το σύνολο σχεδόν της χώρας, από προχθές δημιούργησε μεν χειμωνιάτικο και εορταστικό σκηνικό λόγω χιονοπτώσεων, προκάλεσε ωστόσο και σημαντικές δυσλειτουργίες στις μετακινήσεις ακόμη και σε περιοχές της Αττικής. Δεν είναι λίγοι οι δρόμοι στους οποίους η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, ενώ οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο αξεσουάρ ακόμη και σε περιοχές που δεν είναι συνηθισμένες σε έντονες χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη χθες λόγω της χιονόπτωσης στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, στη λεωφ. Πάρνηθας από το 22ο χλμ. (Τελεφερίκ) έως το Καζίνο, στην Ελευσίνας – Θηβών από το 30ό χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα, στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων και στη λεωφ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών. Παράλληλα, η κυκλοφορία διεκόπη στο οδικό δίκτυο της Αθηνών – Θηβών από το 4ο χλμ. προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας. Εκεί οι αλυσίδες ήταν απαραίτητες για τους οδηγούς σε όλο το δημοτικό, επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του Δήμου Μάνδρας, δηλαδή στην Ψάθα, το Πόρτο Γερμενό, την Οινόης, τα Βίλια και το Αλεποχώρι.

Οι οδηγοί που κινήθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από προχθές, όταν ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις. Προχθές τη νύχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες στο ρεύμα προς Αθήνα η ταλαιπωρία για τους οδηγούς ήταν ανεκδιήγητη καθώς η κυκλοφορία διακοπτόταν ανά διαστήματα, με συνέπεια τα διερχόμενα Ι.Χ. να παραμένουν επί ώρες ακινητοποιημένα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ προχθές, μια νταλίκα «δίπλωσε» κοντά στο Ακραίφνιο (105ο χλμ., στο ρεύμα προς Αθήνα) με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας για περίπου δέκα λεπτά. Ωστόσο η διαδικασία απομάκρυνσης του φορτηγού καθυστέρησε με συνέπεια η κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων να διεξάγεται για ώρες μόνο από ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στο ίδιο ακριβώς σημείο, λίγες ώρες αργότερα (4 π.μ.), ακόμη ένα ατύχημα με ένα λεωφορείο οδήγησε στην εκ νέου διακοπή της κυκλοφορίας. Το λεωφορείο απομακρύνθηκε από το σημείο τρεις ώρες αργότερα, ενώ η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε δύο ώρες μετά, λόγω του μεγάλου όγκου φορτηγών και Ι.Χ. που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο σημείο, ελλείψει εναλλακτικής διαδρομής.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από το 30ό χλμ., στο ύψος της Μαλακάσας, στο ρεύμα προς Λαμία, αλλά και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καλάμου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Παρά τα συνεχιζόμενα καιρικά φαινόμενα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Μορέας». Οι εργασίες αποχιονισμού και ρίψης άλατος που ξεκίνησαν προχθές συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις Αρχές.

Δεμένα τα πλοία

Προβλήματα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά έφταναν χθες ακόμη και τα 9-10 μποφόρ, σημειώθηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου. Από τον Πειραιά πραγματοποιούνταν χθες μόνο τα δρομολόγια προς Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου. Κανονικά διεξάγονταν και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας. Κλειστό ωστόσο παρέμενε χθες το Ρίο – Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα – Πρίνος, Κεραμωτή – Θάσος και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Κανονικά διεξάγονταν τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και Κυλλήνη – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος.

Καθυστερήσεις σημειώνονταν χθες και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα, λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροκίνηση που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή