Προβλήματα ηλεκτροδότησης, ζημιές σε καλώδια

Προβλήματα ηλεκτροδότησης, ζημιές σε καλώδια

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χιόνια προκάλεσαν προβλήματα ακόμη και στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών των βορείων προαστίων της Αττικής, που έμειναν για λίγες ώρες χωρίς ρεύμα. Από χθες τα ξημερώματα (περίπου στη 1.30 π.μ.) διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Ανοιξη, στη Δροσιά Αττικής και στην Πεντέλη, λόγω πτώσης δένδρων. Οι έντονοι άνεμοι έριξαν κλαδιά δένδρων ή ακόμα και ολόκληρα δένδρα πάνω σε καλώδια και κολόνες της ΔΕΗ. Προβλήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων, ωστόσο μικρότερης έκτασης. Η πλειονότητα των προβλημάτων είχε αποκατασταθεί έως χθες το μεσημέρι, ακόμη και στη Δροσιά, όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα και εκτενέστερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος), έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες του προσωπικού, όλα τα συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους και ήταν ήδη σε ετοιμότητα ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας, με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών εάν και εφόσον σημειωθούν ξανά προβλήματα. Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρισκόταν το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς αναμενόταν επιδείνωση του καιρού.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα θέλει την παγωνιά να συνεχίζεται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, δηλαδή ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα (μαζί και η Αττική), Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Επίσης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην ορεινή Κρήτη. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί βοριάδες έως και 10 μποφόρ στο Αιγαίο, με τάση εξασθένησης από το απόγευμα. Σήμερα το πρωί θα επικρατήσει δυνατή παγωνιά σε όλη τη χώρα, ενώ στη Βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Δυτική Μακεδονία και Ηπειρο, οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας θα είναι έως και 18 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν. Σε κεντρικές και βόρειες περιοχές οι θερμοκρασίες θα είναι από -6 έως -10 βαθμούς Κελσίου, στην Αθήνα οι χαμηλές τιμές της θερμοκρασίας θα είναι έως -3 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη έως -5.

Από την Παρασκευή, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, καθώς θα σταματήσουν οι βροχές και τα χιόνια σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά από τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή με βοριάδες, κρύο και χιονοπτώσεις στην Ανατολική Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή