Με αλυσίδες ακόμα η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές

Με αλυσίδες ακόμα η κυκλοφορία σε πολλές περιοχές

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα μπορεί να έχουν εξασθενήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο παραμένουν, διατηρώντας τα προβλήματα που έφερε μαζί του ο χιονιάς. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το χιονόνερο και το χιόνι στις βόρειες περιοχές της Αττικής δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Αρκετές περιοχές της Αττικής παραμένουν απροσπέλαστες χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικά, έως αργά χθες το απόγευμα αλυσίδες ήταν απαραίτητες για τα οχήματα που κινούνταν στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας, από το 30ό χλμ., στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και από το 4ο χλμ., στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο επαρχιακό δίκτυο Μάνδρας – Ειδυλλίας που περιλαμβάνει την Ψάθα, το Πόρτο Γερμενό, την Οινόη, τα Βίλια και το Αλεποχώρι. 

Με αντιολισθητικές αλυσίδες και ειδικού τύπου ελαστικά (χιονολάστιχα) διεξαγόταν έως χθες η κυκλοφορία σε πολλές επαρχιακές οδούς των νομών της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, αλλά και σε αρκετά σημεία της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Κάτω από το μηδέν παραμένει ο υδράργυρος σε αρκετούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Λόγω των ισχυρών ανέμων απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών με φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από το ύψος των Βαφαίικων ώς τον Ιασμο (524ο-545ο χλμ.) και η κίνησή τους διεξάγεται από την εθνική οδό Κομοτηνής – Λάγους – Ξάνθης.Στον Νομό Κιλκίς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στη διάβαση Ξηρομέρου, λόγω της καταστροφής του ασφαλτοτάπητα εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος. Στον Νομό Ροδόπης, επίσης έχει διακοπεί η συγκοινωνία εξαιτίας υπερχείλισης υδάτων στις διαβάσεις ποταμών (Ποντικόρεμα – Λισσός ύψος Αρριανών, Εβρενος – Ιάσιο – Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμη – Λοφάριο).

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων από το 22ο έως το 28ο χλμ. στην εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου, καθώς και στον Νομό Λαρίσης, στην επαρχιακή οδό Ελάφου – Σκλήθρου και στην επαρχιακή οδό από την Καλλιπεύκη ώς τα όρια του Νομού Πιερίας.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται επίσης η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, στην εθνική οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Αμυνταίου, στην εθνικό οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 14ο έως το 22ο χλμ., και Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 25ο ώς το 31ο χλμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή