Τι προβλέπεται για την παράταση προθεσμίας δήλωσης αυθαιρέτων

Τι προβλέπεται για την παράταση προθεσμίας δήλωσης αυθαιρέτων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη παράταση στην προθεσμία δήλωσης αυθαιρέτων μέσω του ν.4178/13 αποφάσισαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Σε όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλουν δήλωση σήμερα. Επίσης, παρατείνεται για 6 μήνες η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων από τον μηχανικό που υποχρεωτικά φέρνει σε πέρας τη διαδικασία.

Επομένως, ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες (δηλαδή 2 χρόνια) από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου. Για να δοθεί η παράταση, το ΥΠΕΚΑ προχώρησε προ ημερών σε νομοθετική ρύθμιση, μέσω του ν.4315/14 για την εισφορά σε γη και χρήμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύς του προηγούμενου νόμου για τα αυθαίρετα (ν.4014/11) παρατάθηκε 6 φορές, έως ότου αντικαταστάθηκε από τον ν.4178/13. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, στους δύο νόμους για τα αυθαίρετα έχουν δηλωθεί μέχρι στιγμής 805.682 αυθαίρετα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή