Εντοπίστηκε στο Λουτράκι δεύτερη γιάφκα

Εντοπίστηκε στο Λουτράκι δεύτερη γιάφκα

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού που θα συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και τα σπίτια-κρησφύγετα όπου θα έβρισκαν καταφύγιο τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την απόδρασή τους αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αξιωματικό της υπηρεσίας, στο σχέδιο επίθεσης, στο οποίο σημειωτέον ο Ξηρός είχε δώσει την κωδική ονομασία «Γοργοπόταμος», θα συμμετείχαν τουλάχιστον 4 έως 6 άτομα.

Στον επιχειρησιακό βραχίονα της «ομάδας Ξηρού» οι αστυνομικοί τοποθετούν, μεταξύ άλλων, τη γυναίκα που έκανε χρήση πλαστής ταυτότητας που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου, με στοιχεία «Ελένη Μελάνη». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», αρμόδιος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας είπε για τη συγκεκριμένη γυναίκα ότι «ήταν μέσα σε όλα» και πρόσθεσε ότι περίοικοι μίλησαν στην Αστυνομία για την παρουσία της στο σπίτι-γιάφκα, το διάστημα που προηγήθηκε της σύλληψης Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοπέλα 20-22 ετών με καταγωγή από Αίγιο και Λουτράκι, η οποία γνωρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με τον Χριστόδουλο Ξηρό και έμενε μαζί του στη γιάφκα της Αναβύσσου, όπου εξάλλου βρέθηκαν και προσωπικά της αντικείμενα.

Ως επιστάτης

Εξίσου ενεργό ρόλο αποδίδει η Αντιτρομοκρατική και στον 30χρονο άνδρα που μίσθωσε τη μονοκατοικία τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 30χρονος συστήθηκε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ως αξιωματικός του λιμενικού και προφασιζόμενος ότι ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό τον ενημέρωσε ότι στο σπίτι θα έμενε, σε ρόλο επιστάτη, ένας ηλικιωμένος άνδρας που δεν ήταν άλλος από τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Μιλώντας χθες στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός δήλωσε ότι και η ταυτότητα του 30χρονου είναι γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ. και πρόσθεσε ότι τόσο ο 30χρονος όσο και η νεαρή κοπέλα ανήκουν στον κύκλο συμπαθούντων της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» δίχως όμως να έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα, η 22χρονη φέρεται να λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ Ξηρού και Πυρήνων και επισκεπτόταν στη φυλακή τον κρατούμενο Χρήστο Τσάκαλο. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην «Κ» ότι υπάρχουν ενδείξεις πως στην επίθεση εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού θα μετείχαν εκτός από συμπαθούντες και «μη συλληφθέντα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”» και ποινικοί.

Οχήματα διαφυγής

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονταν χθες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό των οχημάτων που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στο σχέδιο επίθεσης κατά των φυλακών Κορυδαλλού καθώς επίσης και των καταλυμάτων που θα χρησιμοποιούσαν μετά την απόδραση οι δράστες και τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Υπενθυμίζεται ότι από τις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου προκύπτει ότι το σχέδιο επίθεσης θα υλοποιείτο το βράδυ της περασμένης Κυριακής (η τελική πρόβα ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου) καθώς και ότι για τη διαφυγή των δραστών και των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας» από το σημείο θα χρησιμοποιούνταν οχήματα, πιθανόν τροποποιημένα σε περιπολικά, ασθενοφόρα κ.λπ. Αστυνομική πηγή αποκάλυψε χθες ότι αναζητούνται δύο τουλάχιστον καταλύματα σε περιοχές που έχουν ήδη προσδιοριστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι είναι θέμα χρόνου και η ανεύρεση των οχημάτων διαφυγής δραστών και δραπετών, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δύο από αυτά είχαν ήδη από χθες εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, αργά χθες το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνα σε μονοκατοικία στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου που είχε μισθώσει το καλοκαίρι η νεαρή συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα με στοιχεία «Ελένη Μελάνη». Εξω από το σπίτι υπήρχαν σταθμευμένα ένα λευκό βαν που είχε κλαπεί από περιοχή της Αθήνας, καθώς και ένα μαύρο τζιπ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Στο εσωτερικό του σπιτιού αστυνομικοί βρήκαν σάκους με νιτρικό αμμώνιο (ANFO) που χρησιμοποιείται για την κατασκευή βομβών, ενώ σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού βρέθηκαν τάπερ από τα οποία εξείχαν καλώδια. Στο σημείο κλήθηκαν να μεταβούν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών υπό τον φόβο το εσωτερικό του οικήματος να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή