Διακοπές κυκλοφορίας λόγω κακοκαιρίας – Απαιραίτητη η χρήση αλυσίδων

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω κακοκαιρίας – Απαιραίτητη η χρήση αλυσίδων

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και οι έντονες  χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών καθιστούν το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται διακοπές κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία, ενώ αρκετά παραμένουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο χιονιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ (19ο χλμ.) έως το καζίνο «Mont Parnes» στο ρεύμα προς Πάρνηθα, στη λεωφόρο Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Προβλήματα και αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Στην Πέλλα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κερασιάς-χιονοδρομικό κέντρο “Βόρρας” και στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβάδια, στο νομό Κιλκίς.

Στο νομό Καστοριάς, χρειάζονται αλυσίδες από το 18ο έως 22ο χλμ της επαρχιακής οδού  Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Στο νομό Καρδίτσας, απαραίτητες οι αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Καρδίτσας-Άρτας, από 38ο έως 61ο χλμ, θέση “Τύμπανος” και Μουζακίου-Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ., θέση “Άγιος Νικόλαος”.

Στο Κιλκίς, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου-Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στη Ροδόπη, λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ,ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Απαιραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και σε περιοχές στην Στερεά και την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, στην Εύβοια, στους επαρχιακούς δρόμους Χαλκίδας – Αιδηψού,  από 16ο έως 41ο χλμ, Γυμνού – Σέτας, Στενής – Στροπώνων, Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας, Σταυρού – Αγίας Σοφίας, Ερέτρια – Θεολόγος, από το 4ο χλμ, Κύμης – Μετοχίου, Κύμης – Βιτάλων, Κονιστρών – Μανικίων, Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Λίμνης και Χαλκίδας – Καρύστου, από 57ο χλμ. (διασταύρωση Λεπούρων), έως την πόλη της Καρύστου.

Στην Φωκίδα απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σην επαρχιακή οδό Άνω Πολύδροσος – χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού και Επτάλοφος – χιονοδρομικό Παρνασσού.

Αλυσίδες σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία. Συγκεκριμένα στις επαρχιακές οδούς Άστρους – Αγ. Πέτρου, από 10ο χλμ και Άστρους – Καστανίτσας, από 10ο χλμ. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 22ο χλμ. και άνωμ, Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ. και άνω, Δερβενίου  – Γκούρας, από 16ο χλμ. και άνω, Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 21,5ο χλμ, Γκούρας – Δερβενίου, από 1ο έως 16ο χλμ, Γκούρας – Λυκουριάς, από 1ο έως 19ο χλμ. Οπως επίσης και στις οδούς Γυθείου – Σιδηροκάστρου – Πολυάραβου, από 20ο έως 25ο χλμ και Γυθείου – Σελεγούδι – Ι.Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας, από 19ο έως 35ο χλμ.

Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Κρήτη

Σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία στην ανατολική Κρήτη, καθώς υποχωρούν σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο αν και έχουν ανοίξει οι περισσότεροι δρόμοι από το χιόνι τα προβλήματα παραμένουν, λόγω του παγετού και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου Ηρακλείου έχει αποκατασταθεί εκτός από τη δημοτική οδό Καπετανίων και Δήμου Κοφινά παραμένει κλειστή, ενώ την ίδια ώρα κλειστές παραμένουν η επαρχιακή οδός Πέτρα Σελί έως Οροπέδιο Ομαλού, όπως επίσης και η δημοτική οδός Σπήλι – Γερακάρι, Δήμου Ανωγείων.

Αποκλεισμένα νησιά στις Κυκλάδες

Πολλά τα προβλήματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και στα νησιά των Κυκλάδων, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στον επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο, Τήνου και Άνδρου. Αποκλεισμένα παραμένουν 12 χωριά σε Ανδρο και Τήνο.

Συγκεκριμένα στην Άνδρο έχουν αποκλειστεί οκτώ χωριά: Αποίκια, Βουρκωτή, Μέσα Βούνι, Έξω Βούνι, Κόχυλος, Πιτροφός, Παλαιοχώρα και Άρμη.

Στην Τήνο είναι αποκλεισμένα τέσσερα χωριά: Φαλατάδος, Στενή, Πάνορμος και Πύργος. Υπενθυμίζεται πως η Τήνος χθες ανακηρύχθηκε  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ύστερα από απόφασητης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Νήσος Τήνος. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί, καθώς το συνεργείο των τεχνικών του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) που μετέβη με ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας το μεσημέρι στην Ανδρο, όπου και εντοπίστηκε η βλάβη, που έχει οδηγήσει σε μπλακ άουτ την Τήνο για δεύτερο 24ωρο, κατάφερε να την επιδιορθώσει. Στο λιμένα Τήνου κατέπλευσε το αρματαγωγό πλοίο «ΧΙΟΣ» οπού και θα φιλοξενήσει περίπου 250 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή