Από 25% – 30% έκπτωση στα εισιτήρια εκλογέων

Από 25% – 30% έκπτωση στα εισιτήρια εκλογέων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια αλλά και σε εκείνα των ΚΤΕΛ για τους εκλογείς οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν προκειμένου να ψηφίσουν προσφέρουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα υπεραστικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τις 22 έως και τις 28 Ιανουαρίου. Εκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων για εκτέλεση υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους. Για τους επιβάτες που θα αγοράσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους θα παρέχεται και η έκπτωση προαγοράς 15%. Η έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης τίτλων μεταφοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή, δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet.

Η συγκεκριμένη έκπτωση, αναλογικά και κατά προσέγγιση, θα παρέχεται και στους εκλογείς-επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου για ταξίδια που θα πραγματοποιούνται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Για επιβάτες οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (π.χ. φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.) εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση. Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου σχετικού εγγράφου με το οποίο αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία του επιβάτη.

Οσον αφορά στα ΚΤΕΛ, με απόφαση του υπουργείου Υποδομών θα παρέχεται έκπτωση 25% επί της τιμής των κανονικών εισιτηρίων, τόσο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όσο και για τους εκλογείς που θα μετακινηθούν με τα υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά το διάστημα από 23 μέχρι και 27 Ιανουαρίου 2015.

Παράλληλα, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος δίδονται οδηγίες προς τα ΚΤΕΛ για την άμεση προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων τους στους τόπους διορισμού τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή