Αθώοι οι κ. Βουλέλης, Ψαρράς στη μήνυση που κατέθεσε ο Ηλ. Κασιδιάρης

Αθώοι οι κ. Βουλέλης, Ψαρράς στη μήνυση που κατέθεσε ο Ηλ. Κασιδιάρης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο τελικά αθώωσε τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά και τον διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη, που βρέθηκαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι ύστερα από μήνυση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν σκληρή κριτική που είχε ασκηθεί κατά του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και την παρουσίαση περιεχομένου ενός βίντεο με σκηνές βίας στις οποίες μετείχε ο υπόδικος βουλευτής, εμφανιζόμενος σε ρόλο αρχιφύλακα, να επιβλέπει τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς ενός κρατουμένου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε όταν δεν ήταν καν βουλευτής και αποτελούσε αναπαράσταση κωμωδίας που προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μάλιστα με αντιγραφή κατά λέξη των διαλόγων της.

Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο δημοσιογράφους από τις κατηγορίες της εξύβρισης του βουλευτή και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε σκοπός εξύβρισης αλλά αυστηρή κριτική για ένα δημόσιο πρόσωπο, όπως, εν προκειμένω, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο δεύτερο σκέλος της εν λόγω απόφασης, καθώς κρίθηκε ότι δεν παραβιάστηκε ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων, αν και ο μηνυτής Ηλίας Κασιδιάρης εικονίζεται στο επίμαχο βίντεο και ισχυρίστηκε ότι εξ αυτού του λόγου παραβιάστηκαν τα προσωπικά του δεδομένα.

Στη δίκη που κράτησε αρκετές ώρες κατέθεσαν ως μάρτυρες υπέρ των δημοσιογράφων, υπεραμυνόμενοι του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με την επιστημονική του επίσης ιδιότητα, ως καθηγητής, και αυτός, στο Συνταγματικό Δίκαιο.

Λίγοι οπαδοί Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, προσερχόμενος για να δικαστεί η υπόθεσή του, δεν παρέλειψε να στραφεί προς τις τηλεοπτικές κάμερες φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής, όπως «Λευτεριά στην πατρίδα, ψήφος στη Χρυσή Αυγή», επευφημούμενος από τους λίγους οπαδούς του κόμματος που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή