ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Χρ. Ξηρού

profylakistikan-oi-synergoi-toy-chr-xiroy-2064084

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον ειδικό ανακριτή τρομοκρατίας οι δύο συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίοι έδωσαν εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν την συμμετοχή τους σε τρομοκρατικές πράξεις και προσπάθησαν να αιτιολογήσουν τις σχέσεις που είχαν με τον Ξηρό, αλλά και τους λόγους που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Ο 37χρόνος, αλβανικής υπηκοότητας, που νοίκιασε και το σπίτι στην Ανάβυσσο για λογαριασμό του Ξηρού, ισχυρίστηκε πως είναι τοξικομανής και ότι γνώρισε τον Ξηρό στη φυλακή. Σε ανταπόδοση, όπως ανέφερε, της συνδρομής που του προσέφερε ο Ξηρός μέσα στην φυλακή, αυτός τον βοήθησε έξω νοικίαζοντας το σπίτι.

Από την πλευρά του ο 54χρόνος απότακτος αστυνομικός που επίσης κατηγορείται ως συνεργός του Ξηρού, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες και τον ίδιο τον Ξηρό και προς απόδειξη των ισχυρισμών του και για το λόγο  υπέβαλλε αίτημα να σταλεί βεβαίωση απο τις φυλακές Κορυδαλλού που να καταδεικνύει οτι ουδέποτε κρατήθηκε στη ίδια πτέρυγα με τον Ξηρό.