ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με όρους οι έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών

eleytheroi-me-oroys-oi-exi-katigoroymenoi-gia-to-kykloma-ekviaston-2064223

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες του στην Ανακρίτρια Διαφθοράς οι πρώτοι έξι από τους 15 συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διοικούνταν από τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας επέβαλλαν την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ποσό 332 χιλιάδων ευρώ.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, μεταξύ των οποίων και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου , αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών,  η οργάνωση λειτουργούσε από τον Μάιο του 2011 με κανόνες «συνωμοτικότητας» και με πολλαπλά μέτρα «προστασίας» ώστε να μην αποκαλυφθεί στις Αρχές η δράση της.

Όπως φαίνεται να προκύπτει από τα στοιχεία που θα αξιολογήσει η Ανακρίτρια της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση είχε σχέσεις με άτομα που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, «διατηρώντας με αυτούς αμφίδρομη σχέση βοήθειας, οργανώνοντας ακόμα και αποδράσεις από κοινού».