Πολιτική και «στυλ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύμβολο του κάζουαλ, το τζιν παντελόνι, επέλεξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να παραστεί στην προχθεσινή τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Θέμα πολιτικής ή ηλικίας; Ισως πολιτικής ηλικίας γενικότερα, ο 34χρονος πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών προτίμησε να αφήσει πίσω του το πρωτόκολλο και τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της ημέρας.

Σίγουρα, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η χώρα και οι άνθρωποί της νοιάζονται λιγότερο για τις στυλιστικές προτιμήσεις των πολιτικών τους. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια οι ενδυματολογικοί κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρχηγού του κόμματος και νυν πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αντικατοπτρίζουν μια πολιτική ατζέντα. Η εξαφάνιση ενός χαρακτηριστικού ανδρικού αξεσουάρ, της γραβάτας, είναι στάση ζωής και χαρακτηρίζει μια νεότερη γενιά πολιτικών αλλά και επιχειρηματιών.

Την ίδια στιγμή, η μόδα έχει κάνει όλες σχεδόν τις δικές της επαναστάσεις και σήμερα το στυλ αποτελεί, περισσότερο από ποτέ, καθαρά ατομική υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, οι χρωματικές επιλογές της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην προχθεσινή ορκωμοσία καταδεικνύουν την καλή της ψυχολογική διάθεση. Από την άλλη, η βιομηχανία της μόδας έδειξε άμεσα το ενδιαφέρον της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα: Στήλη της ψηφιακής πλατφόρμας της αμερικανικής Vogue προτείνει στην Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφο του νέου πρωθυπουργού, μια σειρά από κομμάτια οίκων, ανάμεσά τους Prada, Balenciaga και Μαίρης Κατράντζου.

Ενδυματολογικά μιλώντας, ο πιο άνετος νέος υπουργός φαίνεται να είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Εμπριμέ πουκάμισα, Τ-σιρτ και δερμάτινα μπουφάν συνθέτουν την ενδιαφέρουσα εικόνα του. Εμφανής η άνεση αυτή και κατά την άφιξή του στην Ηρώδου Αττικού προχθές, με κύριο χαρακτηριστικό το πουκάμισο έξω από το παντελόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή