Οι «διεκδικητές» των θέσεων γενικών γραμματέων στο υπουργείο Υγείας

Οι «διεκδικητές» των θέσεων γενικών γραμματέων στο υπουργείο Υγείας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη ονοματολογία, για τα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν από τις θέσεις γενικών γραμματέων την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επικράτησε χθες στον ευρύτερο χώρο της υγείας.

Ηδη, από την Τετάρτη ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει στο γραφείο του τις παραιτήσεις του γ.γ. Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και της γ.γ. Δημόσιας Υγείας Χριστίνας Παπανικολάου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεση του υπουργού βρίσκεται και η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού. Μάλιστα χθες το βράδυ, ο κ. Κοντός μαζί με τον αντιπρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΕΟΠΥΥ είχε συνάντηση με τον νέο υπουργό.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι θέση γενικού γραμματέα του υπουργείου αναμένεται να λάβει ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του τομέα Υγείας του κόμματος, ενώ για τη δεύτερη θέση γ.γ. στην Αριστοτέλους ακουγόταν το όνομα του Σπύρου Κοκκινάκη, με τον οποίο ο κ. Κουρουμπλής είχε συνεργαστεί στο παρελθόν στο υπουργείο Υγείας, όταν ο νυν υπουργός κατείχε τη θέση του γ.γ. Πρόνοιας. Χθες το πρωί, ακούστηκε και το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη, πρώην βουλευτή, ως υποψηφίου για τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΦ.

Ζητούν συναντήσεις

Εν τω μεταξύ, «βροχή» αιτημάτων από φορείς του χώρου που ζητούν συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή δέχεται από την Τετάρτη το γραφείο του υπουργού. Μεταξύ των πρώτων που ζήτησαν τον ορισμό συνάντησης ήταν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναμένει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία, από την οποία ζητεί «να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στον ασθενή και τον ιατρικό κόσμο».

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, σε επιστολή της προς τη νέα ηγεσία, θέτει το πλαίσιο των διεκδικήσεών της, τονίζοντας ότι απόλυτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι μεταξύ άλλων προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γενναία χρηματοδότηση, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των υγειονομικών και κατάργηση κάθε χαρατσιού για τους ασθενείς. Συνάντηση με τη νέα ηγεσία θα έχει σύντομα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, που θα θέσει προς άμεση επίλυση την ολοκλήρωση των προσλήψεων όλων των γιατρών που έχουν ήδη περάσει από συμβούλια κρίσεων, την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού 2015 για τα νοσοκομεία τουλάχιστον στα επίπεδα του 2014. Η ΟΕΝΓΕ έχει καταγγείλει ότι ο προϋπολογισμός του 2015 είναι μειωμένος κατά 160 εκατομμύρια ευρώ έναντι του περυσινού.

Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ζητεί άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, άμεση αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού και αύξηση της αξίας της ιατρικής επίσκεψης από 10 ευρώ που είναι σήμερα στα 20 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή