3.690 προσλήψεις με έγκριση ΣτΕ, την προεκλογική περίοδο

3.690 προσλήψεις με έγκριση ΣτΕ, την προεκλογική περίοδο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 3.690 άτομα προσλήφθηκαν με έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την προεκλογική περίοδο. Την ίδια στιγμή, το ανώτατο δικαστήριο δεν ενέκρινε συνολικά 2.061 προσλήψεις, ενώ απέρριψε και 43 αιτήματα για αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Με την τελευταία απόφασή του το ΣτΕ ενέκρινε 74 προσλήψεις, απέρριψε 20, ενώ απέρριψε και 43 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα για πρόσληψη 35 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, όπως επίσης δέχθηκε την πρόσληψη 27 συμβασιούχων (δίμηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας Δήμου Καισαριανής «Λεωνίδας Μανωλίδης».

Παράλληλα, από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εγκρίθηκε η πρόσληψη 6 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στον Οργανισμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Πεντέλης, ενώ επετράπη η κατ’ εξαίρεσιν συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4 συμβασιούχων (7μηνης διάρκειας) διαφόρων ειδικοτήτων στον παιδικό σταθμό του Δήμου Σουλίου Θεσπρωτίας η «Αρωγή».

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας συμβασιούχου, δίμηνης διάρκειας στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αίγινας και μιας υπαλλήλου, δίμηνης επίσης διάρκειας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδρου.

Αντίθετα, το ΣτΕ δεν ενέκρινε την κατ’ εξαίρεσιν απόσπαση σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (Ρωσία, Αλβανία, Σουδάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Καζαχστάν κ.λπ.) 43 εκπαιδευτικών, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις.

Ακόμη, δεν επέτρεψε την πρόσληψη 12 εργατών καθαριότητας με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο Ανατολικής Μάνης. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ζητήθηκαν λόγω αυξημένης ρύπανσης κατά τις βουλευτικές εκλογές στα 65 εκλογικά τμήματα του Δήμου. Τέλος, απορρίφθηκε η πρόσληψη 8 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΝΠΔΔ «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή