Αυξάνονται οι ασθενείς με γρίπη, 28 θάνατοι

Αυξάνονται οι ασθενείς με γρίπη, 28 θάνατοι

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχής αύξηση στα περιστατικά γρίπης στη χώρα μας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ μεγαλώνει και ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω σοβαρών επιπλοκών της νόσου. Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε η επιδημιολογική επιτήρηση της εποχικής γρίπης για την περίοδο 2014-2015, έως και χθες το απόγευμα είχαν δηλωθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνολικά 28 θάνατοι λόγω γρίπης, ενώ είχαν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 87 άτομα. Χθες το απόγευμα, παρέμεναν νοσηλευόμενοι σε Εντατική 41 ασθενείς με επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της γρίπης του ΚΕΕΛΠΝΟ, στις 25 Ιανουαρίου, το 21% των ατόμων που επισκέπτονταν γιατρό Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είχαν συμπτώματα γρίπης. Το αντίστοιχο ποσοστό στις 19 Ιανουαρίου ήταν 15%. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι σαφές ότι εφέτος έχει επικρατήσει ο υπότυπος της γρίπης Α (Η3Ν2), για τον οποίο το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο δεν παρέχει σημαντική προστασία. Σύμφωνα με τα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης, το 79% των θετικών δειγμάτων αφορά σε τύπου Α γρίπη, ενώ εξ αυτών το 93% ανήκει στον υπότυπο Α (Η3Ν2). Σημειώνεται ότι η πλεινότητα των ασθενών που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ (85%) ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή