Η πολυτάραχη δεκαετία του 1940 σε 10 σεμινάρια

Η πολυτάραχη δεκαετία του 1940 σε 10 σεμινάρια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφή με τα νέα ρεύματα ιστορικής σκέψης για τη δεκαετία του ’40 μπορούν να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στα δέκα σεμινάρια που θα διοργανώνουν, από τα τέλη Φεβρουαρίου, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ιδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Εργου (ΚΙΚΠΕ).

Ειδικότερα, τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και σε αυτά θα διδάξουν οι Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Πολυμέρης Βόγλης, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Γιώργος Κουκουλές, Χρήστος Λούκος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Προκόπης Παπαστράτης, Τάσος Σακελλαρόπουλος και Χάγκεν Φλάισερ. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή (5 μ.μ. – 8 μ.μ.) από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαΐου στα γραφεία των ΑΣΚΙ (Σαρρή 14, 3ος όροφος, Αθήνα). Καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πυκνώσει το ενδιαφέρον για τη μελέτη και κατανόηση της πολυτάραχης δεκαετίας του 1940 με την έκδοση αξιοσημείωτου όγκου μελετών, επιστημονικών άρθρων, μονογραφιών και συλλογικών τόμων, η συμμετοχή στα σεμινάρια αναμένεται μεγάλη. Ετσι, και με δεδομένο ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι πενήντα άτομα, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας στην κατάθεση της αίτησης ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα [email protected], μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης την προσεχή Πέμπτη.

Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται εκπαιδευτικό υλικό από τις συλλογές των ΑΣΚΙ. Οπως εξήγησε, μιλώντας στην «Κ», ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και γραμματέας του δ.σ. των ΑΣΚΙ, στις συλλογές των Αρχείων βρίσκονται σήμερα περισσότερα από 5.000.000 έγγραφα, βιβλιοθήκη με χιλιάδες πολύτιμα έντυπα (βιβλία, παράνομες εφημερίδες, προκηρύξεις), φωτογραφικό αρχείο, αρχείο αφισών κ.ά., ενώ στον κόμβο τους www.askiweb.eu είναι αναρτημένα περισσότερες από 200.000 σελίδες ψηφιοποιημένων τεκμηρίων από τις συλλογές τους. Με την ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, με την προϋπόθεση την ανελλιπή συμμετοχή των εγγεγραμμένων. Τέλος, πρόθεση των διοργανωτών είναι η επανάληψη των σεμιναρίων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή