ΣτΕ: Οριστική απόλυση γραμματέα του Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο

ΣτΕ: Οριστική απόλυση γραμματέα του Γενικού Προξενείου στο Αργυρόκαστρο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικυρώθηκε με απόφαση του ΣτΕ η οριστική απόλυση γραμματέα του Γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ο οποίος εξέδιδε πλαστές βίζες  εισόδου Σένγκεν σε  Αλβανούς υπηκόους, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος ήταν γυναίκες νεαρής ηλικίας.

Την περίοδο 2006 έως 2008, ο  γραμματέας  χειρίστηκε επισήμως 544 αιτήσεις που έφεραν την υπογραφή του, οι οποίες είτε είχαν προφανείς ελλείψεις είτε είχαν πλαστά δικαιολογητικά.

Κατα την απολογία του ο υπάλληλος υποστήριξε ότι πράγματι χορηγούσε θεωρήσεις εισόδου με πλαστά δικαιολογητικά, όμως κατόπιν «παρεμβάσεων σημαινόντων προσώπων». Ο ισχυρισμός όμως αυτός δεν επιβεβαιώθηκε κατά την διενέργεια της ΕΔΕ,  και τελικά, από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης για τα παραπτώματα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους, της αμέλειας και της ατελούς εκπλήρωσης καθήκοντος, καθώς και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄  Τμήματος απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του γραμματέα του Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο και επικύρωσαν την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή