Την ευγένεια των απαγωγέων του τόνισε ξανά ο Περικλής Παναγόπουλος

Την ευγένεια των απαγωγέων του τόνισε ξανά ο Περικλής Παναγόπουλος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την υπόθεση της απαγωγής του κατέθεσαν εκ νέου, χθες, ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος και η σύζυγός του, Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι 18 κατηγορούμενοι ως μέλη του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», μεταξύ των οποίων οι βαρυποινίτες Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος.

Στο δικαστήριο –που συνεδριάζει εδώ και μήνες στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού– ο κ. Παναγόπουλος παρέθεσε όλα όσα συνέβησαν μεταξύ 12ης και 20ής Ιανουαρίου 2009, οπότε απελευθερώθηκε με την καταβολή από τη σύζυγό του 30 εκατ. ευρώ ως λύτρων. Ο εφοπλιστής τόνισε, όπως είχε συμβεί και στην πρωτοβάθμια δίκη, ότι οι απαγωγείς του, του είχαν φερθεί με πολλή ευγένεια κι ότι φρόντισαν να του δίνουν ανελλιπώς τα φάρμακά του «χωρίς τα οποία θα είχε κινδυνεύσει η ζωή μου». Αντίστοιχα, η κ. Παναγοπούλου σημείωσε ότι η ψυχραιμία του συζύγου της είχε βοηθήσει στην καλή έκβαση της υπόθεσης. Οπως είπε, ακόμη και τώρα όταν συζητούν με τον σύζυγό της την περιπέτεια που έζησαν, εκείνος της λέει για τον σεβασμό και την καλοσύνη που του είχαν δείξει οι απαγωγείς του.

Για την απαγωγή έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ως ηθικοί αυτουργοί οι Παν. Βλαστός και Ιω. Σκαφτούρος και ως φυσικοί αυτουργοί οι Αρ. Κλεφτόγιαννης, Γ. Κατσαγιάννης, Απ. Πετράκης και Χ. Μουστάκας.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει στους τέσσερις πρώτους ποινή ισόβιας κάθειρξης για την απαγωγή. Η δικογραφία για τη δράση του «συνδικάτου του εγκλήματος» περιλαμβάνει την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, τη δολοφονία του επιχειρηματία Ι. Γούσιου το 2008 στο Γαλάτσι, για την οποία καταδικάστηκαν σε δεύτερη ποινή ισοβίων οι Βλαστός και Σκαφτούρος, εκρήξεις κ.ά. Στο εδώλιο για την εγκληματική δραστηριότητα της ομάδας κάθεται και ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών. Οι Βλαστός, Σκαφτούρος και Στεφανάκος είναι εκ νέου κατηγορούμενοι ως ηγετική ομάδα στην αποκαλούμενη υπόθεση των «νονών των φυλακών», που χειρίζονται οι ανακριτές Διαφθοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή