ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε και βασάνιζε

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε και βασάνιζε

Τουλάχιστον 3 ληστείες έχει εξακριβωθεί μέχρι στιγμής ότι είχαν διαπράξει την τελευταία εβδομάδα σε Καμίνια και Κερατσίνι, τα μέλη της σπείρας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη βίαιη συμπεριφορά, καθώς δεν δίσταζαν να τραυματίσουν αλλά και να βασανίζουν επί ώρα τα θύματά τους χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα και βαριοπούλα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρεις Έλληνες, δύο άντρες ηλικίας 27 και 36 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 31 ετών που είναι υπάλληλος σε ενεχυροδανειστήριο στον Πειραιά και στην οποία οι δράστες διέθεταν τα κλοπιμαία για πώληση.

Από την αστυνομία αναζητούνται άλλοι δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 37 ετών. Ο 31χρονος φέρεται ως συνεργός της σπείρας, ενώ ο 37χρονος είναι ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου.

Οι δύο ληστείες που έχουν εξακριβωθεί έγιναν σε οικίες στα Καμίνια και στο Κερατσίνι. Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, εισέβαλαν παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ηλικιωμένων ενοίκων, αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και χρυσαφικών, όπλα διαφόρων ειδών και διαμετρημάτων, φυσίγγια, σπαθιά, μαχαίρια χειροπέδες αλλά και συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από 14 δενδρύλλια, λάμπες πυρακτώσεως, ανεμιστήρα και θερμόμετρα.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πειραιά.