ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικό συσσίτιο η «Προσφορά» στη Ν. Φιλαδέλφεια

koinoniko-syssitio-i-prosfora-sti-n-filadelfeia-2069603

Πεντακόσια άτομα καθημερινά μπορούν να βρουν συμπαράσταση και ένα πλήρες διπλό γεύμα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας. Σε χώρο του ναού η μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας θα λειτουργήσει κοινωνικό συσσίτιο, «Η Προσφορά» όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε.

«Οι υποδομές που υπάρχουν έχουν τη δυναμική να σιτίζουν τουλάχιστον πεντακόσια άτομα, ωστόσο εύχομαι αυτές να μη χρειαστούν και η ανθρωπιστική κρίση να τελειώσει» ανέφερε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του συσσιτίου το απόγευμα της Πέμπτης.

Το συσσίτιο θα οργανώνεται κάθε μεσημέρι αλλά θα προσφέρονται δύο γεύματα, μεσημεριανό και βραδινό. Ο κ. Γαβριήλ υπογράμμισε πως έχει ήδη προγραμματιστεί να δημιουργηθούν αντίστοιχες δομές στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, ώστε να καλυφθούν και σε εκείνες τις περιοχές οι ανάγκες των συνανθρώπων μας. Να σημειωθεί ότι εκτός από το κοινωνικό συσσίτιο που εγκαινιάστηκε χθες, λειτουργεί ήδη κοινωνικό παντοπωλείο που έχει ήδη ιδρυθεί από την τοπική μητρόπολη και τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Στην τελετή εγκαινίων

Στα εγκαίνια του κοινωνικού συσσιτίου παρευρέθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στον χαιρετισμό του κάλεσε όλους να φροντίζουν για την ενότητα στον τόπο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και να μη στέκονται στο εγώ τους και να μεριμνούν για τον συνάνθρωπό τους. «Μόνο ενωμένοι θα είμαστε νικητές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Εκκλησία της Ελλάδος τα τελευταία επτά χρόνια, και δη κατά την όξυνση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στην εκδήλωση πάντως, στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νέα Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και άλλοι επίσημοι, ιερείς της μητρόπολης και πλήθος κόσμου, όλοι -και πρωτίστως ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ- εξήραν τη μεγάλη προσπάθεια του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, πατέρα Νεκταρίου για να λειτουργήσει στον ναό κοινωνικό συσσίτιο.