Δολοφονήθηκε αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού με καλάσνικοφ

Δολοφονήθηκε αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού με καλάσνικοφ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού, Μάκης Γκαλιμάνης, πατέρας δύο παιδιών, 47 ετών, δολοφονήθηκε το απόγευμα κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά, το θύμα, βγήκε από το σπίτι του, λίγο πρίν τίς πεντέμισι το απόγευμα, στη περιοχή Κουβέλα, ανάμεσα στη Λαμία και την Στυλίδα, για να πάει για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή.

Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του, τύπου τζιπ, τον πλησίασε επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν δύο ή τρία άτομα. Οι αστυνομικοί βρήκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και δύο κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θύμα δέχθηκε σφαίρες από το θώρακα μέχρι το κεφάλι, και απ' όλες τις πλευρές και έπεσε αιμόφυρτος στο κάθισμα του αυτοκινήτου. 

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και εξεπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό ενώ ελέγχουν με μπλόκα την ευρύτερη περοχή για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των δραστών. Μαζι με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας έρευνες διεξάγουν και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Αφαντοι παραμένουν οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει λιγοστές πληροφορίες για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο κατα πληροφορίες ήταν μάρκας PASSAT ή ΤΟΥΟΤΑ , χρώματος μαύρου.Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες κινήθηκε γρήγορα, βγήκε από τον οικισμό Κουβέλα και βρέθηκε στην εθνική οδό πριν ακόμα φτάσουν οι αστυνομικοί. Τα μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία δεν απέδωσαν ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κινητοποίηση της Αστυνομίας συνεχίζεται ακόμη.

Σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος καταδικάζει «απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Καταστήματος Κρατουμένων Δομοκού» στη Λαμία. 

«Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του», δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους. Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», υπογράμμισε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή