Νεκρός ναυτικός κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο Δρέπανο Αχαΐας

Νεκρός ναυτικός κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης στο Δρέπανο Αχαΐας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μοιραία αποδείχθηκε για έναν 45χρονο αλλοδαπό ναυτικό η διαδικασία εκφόρτωσης λιθάνθρακα από το πλοίο «KOSMAS V», το οποίο είχε αγκυροβολήσει σήμερα το πρωί στις λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ», στο Δρέπανο της Αχαΐας.

Αντίθετα τρεις συνάδελφοί του επίσης αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί του στο αμπάρι σώθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια εργασιών εκφόρτωσης φορτίου λιθάνθρακα, τέσσερα μέλη πληρώματος λιποθύμησαν, κατά πάσα πιθανότητα εξ΄ αιτίας αναθυμιάσεων

Αμέσως, έτρεξαν προς βοήθεια τα άλλα μέλη του πληρώματος και έβγαλαν από το αμπάρι τους τέσσερις ναυτικούς. Όπως διαπιστώθηκε, ο ένας εκ των ναυτικών ήταν ήδη νεκρός ενώ οι τρεις άλλοι ναυτικοί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου «ΤΙΤΑΝ» Θωμάς Γλαβάς, αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό ενεργοποιήθηκαν οργανωμένες δομές του εργοστασίου, οι οποίες βοήθησαν στην αντιμετώπισή του.

Το πλοίο “KOSMAS V”, σημαίας Παναμά, με 22 άτομα πλήρωμα είχε καταπλεύσει στο Δρέπανο, προερχόμενο από το λιμένα RICHARDS BAY, της Νότιας Αφρικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή