Ενωση Διοικητικών Δικαστών: Αναποτελεσματικό το σύστημα Δικαιοσύνης

Ενωση Διοικητικών Δικαστών: Αναποτελεσματικό το σύστημα Δικαιοσύνης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αναποτελεσματικό σύστημα Δικαιοσύνης, το όποιο αντανακλά και στον δικαζόμενο πολίτη, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών Ειρηνη Γιανναδακη, στην ετήσια γενική συνέλευση τους.

Η πρόεδρος τόνισε με νόημα ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό αντικατοπτρίζεται στα μισθωμένα και απαράδεκτα κτίρια που στεγάζονται τα διοικητικά δικαστήρια.

Αναφερόμενη στην δίχως τέλος υπερνομοθέτηση, η κ. Γιανναδάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τους  τελευταίους 30 μήνες έχουν ψηφιστεί έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι στους οποίους συμπεριλήφθηκαν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Γι’ αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι!»

Την ίδια ώρα, τα παράβολα για την πρόσβαση στη διοικητική δικαιοσύνη αυξήθηκαν, ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα αιτήματα για χορήγηση ευεργετημάτων πενίας.

Από την πλευρά του. ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, στον χαιρετισμό του δήλωσε ενθουσιασμένος με το φρόνημα και τον αλτρουισμό των Δικαστών, ενώ η πρόεδρος της Βουλής,  κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκίνησε με αιχμές την ομιλία της, δηλώνοντας ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα των Δικαστών και να τους καταστήσουν εργαλεία αντισυνταγματικών πρακτικών».

Αιχμές όμως ακούστηκαν και από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στις προγραμματικές δηλώσεις του διαδόχου του.

«Δεν έχουμε να πούμε τίποτα με αυτούς που κρατάνε καλάσνικωφ. Δεν τους ξέρουμε άλλωστε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή