Κάθειρξη 26,5 ετών στον Βλαστό για την έκρηξη σε πολυκατοικία

Κάθειρξη 26,5 ετών στον Βλαστό για την έκρηξη σε πολυκατοικία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 26,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, ο Παναγιώτης Βλαστός, για την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία της Λάρισας, επί της οδού Μανδηλαρά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Ιουλίου 2014, ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης.

Οι δυο δράστες, που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, καταδικάστηκαν ο μεν ένας σε συνολική ποινή κάθειρξης 30,5 ετών και άλλος σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 92 μηνών. Για τον τελευταίο κατηγορούμενο, από το δικαστήριο αποφασίστηκε ότι η έφεση που είχε υποβάλει έχει αναστέλλουσα δύναμη, με πλειοψηφία 4 προς τρία. Έτσι, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο βασικός κατηγορούμενος, Παναγιώτης Βλαστός, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, γιατί συνεχιζόταν και σήμερα η απολογία του, για την υπόθεση των εκβιασμών, στον ανακριτή Αθηνών.

Όπως ανάφερε εκ μέρους του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο Βλαστός παραδέχεται ότι είχε δώσει εντολή για τοποθέτηση της βόμβας, για λόγους εκφοβισμού όμως, από κει και πέρα, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι έπραξαν με την κατασκευή της βόμβας, η ξαδέλφη του Λίτσα και ο σύζυγος της και για το μέγεθος της ισχύος που είχε τελικά.

Μετά την συγκεκριμένη κατάθεση, που εμπλέκει την ξαδέρφη του Βλαστού και τον σύζυγο της στην υπόθεση της Μανδηλαρά, τα πρακτικά της δικής θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται, ότι η βόμβα είχε προκαλέσει σωρεία υλικών ζημιών σε διαμερίσματα, εντός της πολυκατοικίας και παρακείμενα καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή