Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στα Χανιά

Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στα Χανιά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν «θησαυρό» ο οποίος χρονολογείται στην ελληνιστική και βυζαντινή περίοδο ανακάλυψαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην κατοχή αρχαιοκάπηλου που συνελήφθη στα Χανιά την Πέμπτη 5/3/2015.

Σύμφωνα με τον Πάρη Χινόπουλο, διοικητή Ασφάλειας Χανίων, μέλη της αρχαιολογικής υπηρεσίας χαρακτήρισαν τα ευρήματα αυτά ως μεγάλης πολιτιστικής αξίας. Ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τη σύλληψη του άνδρα ο οποίος είναι 44 ετών και διαμένει στα Χανιά, έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη του δράστη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, υπήρχαν πληροφορίες για την δράση του οι οποίες οδήγησαν στις έρευνες που διεξήχθησαν στο σπίτι του, στο χωράφι του αλλά και στο αυτοκίνητό του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 239 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων νυστέρια καθαρισμού αρχαιοτήτων, ολόκληρα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, θραύσματα και τμήματα αντικειμένων και νομίσματα.

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρχαιολογική υπηρεσία ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Ο συλληφθείς δεν χαρακτηρίζεται από την ΕΛΑΣ ως συλλέκτης και από τη μέχρι τώρα κατάθεσή του δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις περιοχές και τον χρόνο που έδρασε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή